Dün, “Pantene Altın Kelebek Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül töreninde en iyi dizi ödülünü TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi aldı. Altın Kelebek'te yılın dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul ekibi sahneye ödül almak için geldiğinde konuşmaları için süre verilmedi. Ödülü alan Cavit Çetin Güner yapılan bu çifte standartı sosyal medyadan paylaştığı bu sözlerle duyurdu: " 3 sezondur sadece kendi gününün değil en çok izlenen dizisine mecburen ödül verdileri. Mecburen diyorum çünkü cayır cayır en iyi oyuncu en iyi yapım en iyi yönetimde bizim hakkımız ama onlardan değiliz ya bu güne kadar vermediler. Bugünde yarım ağız verdiler mikrofon bile tutmadan kulisin yolunu gösterdiler. Her çarşamba raytingde gösteriyoruz hak ettiğimiz değeri aslında anlayana... Bu ödülün değeri fotoğrafta pabucum daha değerli şuan..."

Ödül töreni öncesinde Türkiye’nin önde gelen sanatçıları, müzik ve televizyon dünyasının ünlü isimleri kırmızı halıda boy gösterdi. Saat 19.00'da kokteylle başlayan gecede Cengiz Semercioğlu, Ece Sükan, Sibel Arna, Onur Baştürk, Pantene Saç Stilisti Önder Tiryaki davetlilerle kırmızı halıda röportaj yaptı. Geceye katılan ‘Tatlı İntikam’ dizisi oyuncuları da kırmızı halıda yürüyenler arasındaydı. Dizinin başrollerini paylaşan Furkan Andıç, Leyla Lydia Tuğutlu heyecanlı olduklarını söyleyerek “Birçok dalda adayız, gururluyuz. İronik bir durum var, dizimiz final yaptı. Son kez ekip olarak katılmak istedik” şeklinde konuştu. 

‘Hayat Şarkısı’ dizisinin oyuncuları da gecedeydi. Dizide Bayram Cevher karakterini canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan, “Ekipçe iyi vakit geçirmek için geldik. Çok eğleneceğiz inşallah” dedi. Dizinin başrol oyuncusu Burcu Biricik “Heyecanlıyız, mutluyuz. Ödüller halk oylaması ile belirleniyor. Halk da her şeyi görüyor. Ödül alanlar hak ettiği için alıyor olacak” diye konuştu.

Kırmızı halıda boy gösteren ‘Poyraz Karayel’ dizisinin oyuncuları Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli ise “43’üncü kez verilen çok prestijli bir ödül. İki senedir dizimizle adayız. Çok mutluyuz heyecanlıyız. Kazanan kaybedenin olduğu bir yarışma programında değiliz. Bu akşam burada olmak, ambiansı paylaşmak yeterince güzel” dedi.


YILIN MEDYA ÖDÜLÜ HANDE FIRAT’A 

Gecenin en anlamlı anlarından biri darbe girişimi gecesi  FaceTime ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bağlantıya geçen CNN TÜRK'ün Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın Yılın Medya Olayı Özel Ödülü’nü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden almasıydı. Ödül töreni öncesi, kırmızı halıda gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Hande Fırat, “Gurur duyuyorum, burada olmak çok güzel. Doğan ailesiyle de büyük gurur duyuyorum. Ben işimi yaptım. Evrensel ilkeler çerçevesinde sonuna kadar gazetecilik yapmaya çalıştım. Umarım hep böyle devam edeceğim” şeklinde açıklama yaptı.


TARKAN’DAN SAHNE ŞOVU 

Saat 19.00'da kokteylle başlayan geceye televizyon, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı. Okan Bayülgen ve Pelin Akil Altan’ın sunumuyla renklenen gecede Tarkan geceye özel bir performans sergiledi. Ahde Vefa albümüyle ‘En İyi Proje’ ödülünü alan Tarkan şarkılarıyla da hem ekran başındakilere, hem de salondakilere keyifli anlar yaşattı.


SELAMİ ŞAHİN İLE NOSTALJİ YOLCULUĞU 

Pantene Altın Kelebek gecesinde ‘Müzikte 50. Yıl Özel Ödülü’nün sahibi olan Selami Şahin’in sahneye çıktığı anlar ise izleyicileri nostaljik bir yolculuğa çıkardı. 1975 yılında ‘Sen Mevsimler Gibisin’ adlı şarkısıyla ödül alan Şahin, aynı şarkıyı tam 41 yıl aradan sonra seslendirdi. Gecenin bir diğer özel ödülü ise Demet Akalın’ın oldu. ‘Müzikte 20. Yıl Özel Ödülü’ takdim edilen Demet Akalın, yeni albümünden ‘Hayalet’ isimli şarkıyı seslendirdi.


CÜNEYT ARKIN’DAN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA 

Sevilen grup Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ), “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü gecenin sunucusu Okan Bayülgen’den aldı. Gecenin en uygu dolu anları ise ‘En İyi Kadın ve Erkek Komedi Oyuncusu’ ödüllerini vermek için sahneye gelen Cüneyt Arkın’ın konuşması sırasında yaşandı. Sahneye oğlu Kaan Cüreklibatur ile birlikte gelen Arkın, “90 dakikalık filmlerin 60 dakikasında havada uçan ben, şimdi oğlumun yardımıyla yürüyorum. Sizi seviyorum” diyerek salona seslendi.


İREM DERİCİ’DEN ‘EN İYİ ŞARKI’ SÜPRİZİ 

Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde sahneye çıkan İrem Derici, ‘En İyi Şarkı’ dalında aday olan 5 şarkıdan da küçük bölümler seslendirdi. Ödül, "Bağdat" şarkısıyla Ayla Çelik’in oldu. ‘Bağdat’ şarkısında şovmen Beyazıt Öztürk ile düet yapan Ayla Çelik, ödülünü yine Beyazıt Öztürk'ün elinden aldı. ‘Okyanus’ şarkısıyla listelere hızlı bir giriş yapan Derya Uluğ’a ödülünü bir dönem vokalistliğini yaptığı Ebru Gündeş takdim etti.

Pantene Altın Kelebek özel jürisi tarafından seçilen “Pantene Yıldızı Parlayanlar” kategorisinde Dilan Çiçek Deniz, Melisa Aslı Pamuk ve Simge Sağın ödüllerini Pantene marka yüzü Neslihan Atagül Doğulu’nun elinden aldı. Genç oyuncular geceye Pantene saç stilisti Önder Tiryaki ile hazırlandı. ‘Gecenin Yıldızı Ol’ kategorisine başvuran okuyucular arasından seçilen 10 kişi ise kırmızı halı deneyimini yaşayarak geceye katıldı.


ALTIN KELEBEK’İ KUCAKLAYANLAR MUTLUYDU 

Gecenin sonunda ödülü kucaklayanlar salondan ayrıldı. En iyi klip dalında ödül alan Hande Yener, “Bu çok zor bir ödül. Mor şarkısı, klibiyle ödül aldı. Bu üçüncü Altın Kelebek’im. İçeride çok güzel bir ortam vardı. Güzel performanslar izledik. Teşekkür ederim herkese” dedi.


43. PANTENE ALTIN KELEBEK KAZANANLAR ŞÖYLE:


En İyi Dizi: Diriliş Ertuğrul (TRT)

En Kadın Oyuncu: Burçin Terzioğlu (Kanal D) 

En İyi Erkek Oyuncu: İlker Kaleli (Kanal D) 

En İyi Çocuk Oyuncu: Beren Gökyıldız (Show TV)

En İyi Komedi Dizisi: Kiralık Aşk (Star) (Ödülü yapımcı Melda Perahya Yalçın ekiple birlikte aldı)

En İyi Kadın Komedi Oyuncusu: Elçin Sangu (Star)

En İyi Erkek Komedi Oyuncusu: Barış Arduç (Star)

En İyi Dizi Yönetmeni: Çağrı Vila Lostuvalı (Kanal D) 

En İyi Kadın Sunucu&Yılın TV Programı Özel Ödülü: Müge Anlı (ATV) 

En İyi Erkek Sunucu: Beyazıt Öztürk (Kanal D)

En İyi Kadın Haber Sunucusu: Nazlı Çelik (Star) 

En İyi Erkek Haber Sunucusu: Fatih Portakal (FOX) 

En İyi Gündüz Kuşağı: Kısmetse Olur (Kanal D)

En İyi Spor Programı: Yüzde Yüz Futbol (NTV)

En İyi Magazin Programı: Renkli Sayfalar (Kanal D) 

En İyi Dizi Çifti: Tatlı İntikam (Kanal D) Furkan Andıç – Leyla Lydia Tuğutlu

En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solist: Murat Boz

En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist: Sıla 

En İyi Müzik Grubu: Gripin

En İyi Çıkış Yapan Solist: Eypio&Burak King - Derya Uluğ 

En İyi Fantezi-Halk Müziği Kadın Solist: Sibel Can

En İyi Fantezi-Halk Müziği Erkek Solist: Serkan Kaya

En İyi Klip: Hande Yener ‘Mor’- Gülşen Aybaba 

Yılın Şarkısı: Bağdat&Ayla Çelik

En İyi Proje: Tarkan&Ahde Vefa

Pantene Yıldızı Parlayanlar: Melisa Aslı Pamuk-Simge Sağın-Dilan Çiçek Deniz


ÖZEL ÖDÜLLER

Müzikte 20. Yıl Özel Ödülü: Demet Akalın 

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: MFÖ 

Müzikte 50. Yıl Özel Ödülü: Selami Şahin 

Yılın Medya Olayı Özel Ödülü: Hande Fırat