Açılışından bu yana yurt içi ve yurt dışından onlarca sanatçının cam, seramik ve heykel atölyelerinde birbirinden eşsiz sanat eserlerine imza attığı UKKSA’da, bu kez kalabalık bir davetli topluluğunun önünde iki sanatçının düğünü yapıldı.

UKKSA bünyesinde görev yapan seramik sanatçısı Ümit Can Gören ile Bale eğitmeni Suzan Alev’in akademi bahçesinde düzenlenen düğünü ilginç görüntülere sahne oldu. Sanat ve edebiyat dünyasından birçok yazar ve sanatçıyı, Yaka köylüleri ile buluşturan düğün, çello dinletisi ile başlayıp, davul-zurna ile sona erdi. Çellist Duygu Demir’in müziği ile hoş vakitler geçiren davetliler, gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Fethiyeli Ahmet Erarslan ve grubunun davul-zurna ve bağlama eşliğindeki hareketli parçaları ile coşup kendilerini piste attı. Gece geç saatlere kadar devam eden düğünde, nikah memurluğunu da geleneklere uygun olarak Yaka Köyü Muhtarı Mehmet Nazmi Gültekin yaptı.

Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi Başkanı Nevzat Metin, genç evlilere bir ömür boyu mutluluklar dilerken, akademide ilk kez böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.