Son zamanların sevilen oyuncusu Çağatay Ulusoy hakkında 'gençleri sigaraya özendirme' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

İçerde dizisinin sevilen oyuncusu Çağatay Ulusoy'u şikayet eden isim ise ünlülere açtığı davalar ile tanınan Prof. Dr. Orhan Kural.

İddiaya göre Instagram hesabından sigara içerkenki fotoğraflarını paylaşan Ulusoy, gençleri sigaraya özendiriyor ve tütün ürünleriyle ilgili kanunu ihlal ediyor.

İTÜ Madem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Orhan Kural, bu sebeple İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetinde, tütün sektörünün sigaraya özendirmek için ünlü kişileri kullandığını iddia eden Kural, filmlerde bar, meyhane ve bol sigaralı sahnelerle de bunun başarıldığını iddia etti. Bu şekilde Türkiye'nin en çok sigara içen 10 ülke arasında olduğunu ileri süren Kural, Ulusoy'un da Instagram'da 1 milyon 300 bin takipçisi olduğunu ve onun da sigara firmalarıyla işbirliği içinde olduğu ihtimalinin ortaya çıktığını ileri sürdü.

Ulusoy'un hayranlarının orta ve lise eğitimindeki kız çocukları olduğunu söyleyen Kural, sigara içerken çekilmiş bir fotoğrafın paylaşıldığını ve bunun 175 bin beğeni aldığını söyledi. Beğenenlerin yüzde 5'inin bilinçaltına etki edilip sigaraya başlaması durumunda, kanına girilen gencin sayısının 87 bin 500 olacağını iddia eden Kural, bu paylaşımların kaldırılması gerektiğini ve paylaşımda bulunan kişinin cezalandırılması gerektiğini iddia etti.

Kural, daha önce de Cem Yılmaz, Teoman ve Nuri Bilge Ceyhan gibi çok sayıda ünlü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, Prof Dr. Orhan Kural'ın şikayetini işleme koyarak incelemeye aldı.