Nihal Işık - Hayatını mağazacılığa adamış, profesyonel bir isim Aydan Zorlukol. 21 yıllık mağazacılık mesleğine 2 ay önce Alsancak Galeri Nur Mağaza Müdürü olarak devam eden İzmirli Aydan Zorlukol, sektördeki deneyimlerini kullanarak, dünya markalarını İzmir'e getirmeyi amaçlıyor. İzmirliler'i çok iyi tanıdığını söyleyen Zorlukol, "Mağazamız da şu anda dünyaca ünlü markalar bulunuyor. Fakat büyük bir atılım yaparak İzmir'de daha iyi ses getireceğimize inanıyorum. Yola devam edeceğimiz en büyük transferimiz Escada markası olacak. İzmir'de hiçbir mağaza dünyaca ünlü bu markanın ürünlerini satmıyor. İlk defa Galeri Nur ile İzmirliler bu markaya ulaşabilecek. Hedefimiz İzmirli bay ve bayanları en iyi, en kaliteli bir şekilde giydirmek" dedi.


Başarının sırrı çok çalışmak

İzmirli bayanların markayı, kaliteli giyimi sevdiğini belirten Zorlukol, mağaza içindeki her detayla ilgilenmesinin başarıya ulaşmasında önemli bir nokta olduğunu belirtti. Zorlukol, "Benim için başarının sırrı çok çalışmak. Her ürünün esnaf etiketine kadar her detayını bilirim. Kim ne giyer, ne giymez? 21 yıldır artık onu da biliyorum. Gelen müşterilerle daha samimi, dost ilişkiler yaşıyorum. Özel hayatımda görüştüğüm müşterilerim de var" dedi. Son yıllarda erkeklerin klasik giyimi artık çok sevmediklerini, şal, büyük çanta gibi aksesuarları giyimlerinde tercih ettiklerini belirten Zorlukol, Galeri Nur ailesine katılmaktan mutlu olduğunu ifade etti.


Mağaza içinde kafe açılacak

İnsanların artık daha fazla spor giyime yöneldiklerini söyleyen Zorlukol, "7 katlı mağazamızda 5 kat bayan, 2 kat bay giyim olarak hizmet veriliyor. Mağaza içinde bulunan güzellik salonunda, masaj, ciltbakım gibi hizmetler de veriyoruz. Tüm dünyanın kullandığı Decleor markasının ürünlerini kullanıyoruz. Bakım yaptıran müşterilerimizden olumlu geri bildirimler alıyoruz. Yakın zamanda bir diğer planımızda en üst katımızı çok şık bir kafe haline getirmek. Bu çalışmayla mağazamızın daha hareketleneceğini düşünüyoruz. Kafemiz sadece alışveriş yapan müşterilerimizin değil, kahve içmek isteyen, lezzetli bir yemek yemek isteyen tüm İzmirliler için nezih bir yer olacak. İzmir'de böyle başka bir mağaza yok. İlklerin olacağı mağazamızda İzmir'de çok büyük bir fark yaratacağız" dedi.


Bayi görüşmeleri yapacağım

Ekim ayı içinde dünyaca ünlü starların katılacağı bir kokteyl düzenleyerek, İzmirliler ile buluşacaklarını belirten Aydan Zorlukol, "Herkesin tanıdığı çok ünlü isimlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Ekim ayını herkesin tatilden döndüğü, okulların açıldığı bir ay olduğu için şeçtik. Müşterilerin  sadece mağazanın içine girip alışverişini yapıp gideceği bir durum istemiyoruz. Alışverişin yanında güzellik salonu ve kafesiyle diledikleri kadar keyifli zaman geçirmeleri de bizim için önemli. Tek istediğimiz İzmirliler'e en kaliteli en iyi hizmeti vermek, onları dünya markaları ile buluşturmak. Ağustos ve Eylül aylarında İtalya'da markalarla bayi görüşmesi yapıp, konseptleri beğeneceğim" dedi.


Personel için her hafta eğitim

Kızı Psikolog Damla Gümüş'ün her çarşamba personele eğitim verdiğini söyleyen Galeri Nur Mağaza Müdürü Aydan Zorlukol, "Kızım Damla psikolojik destek, satış teknikleri, kişisel gelişim, müşteri ile konuşma teknikleri gibi pek çok konuda eğitimler veriyor. Kızım bana her konuda destek oluyor. Personelin eğitimi hakkında sohbet ederken, bana bir program hazırlayabileceğini söyledi ve eğitimlere başladık. Kızım çocukluğundan bu yana benim işim nedeniyle giyim sektörünün içinde. Tüm personelimizin önce kendine güvenmesi lazım. Bu yüzden başarı için her kriteri en profesyonel bir şekilde uyguluyoruz. Mağazamızda 15 personelimiz var, bu sayıyı 23'e kadar çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.


Bomba gibi geliyoruz

Galeri Nur Mağaza Müdür Yardımcısı Murat Umurlar, Scabal takım elbise grubunda kişiye özel çalıştıklarını, özel günler için özel tasarımlarla İzmirli erkekleri giydirdiklerini söyledi. Umurlar, "Galeri Nur mağazasının alt yapısında uzun yıllardır çalıştığımız müşteriler var. Aydan Hanım'ın mağazamıza katılmasıyla portföyümüz daha da genişledi. Onunla çalışmaktan çok mutluyuz. Özellikle bizi kış sezonunda hiç kimse tutamaz. Çok iddialıyız. Yeni personel alımlarımız ve yeni anlaşacağımız markalarla bomba gibi geliyoruz. Güzel bir ekiple İzmirli bay ve bayanları en iyi şekilde giydireceğiz" diye konuştu.


Baba, oğul, torun giydiriyoruz
 
İzmirli erkeklerin de marka giymeyi sevdiklerini, markaların yeni ürünlerini takip ettiklerini ve yeniliğe çok açık olduklarını ifade eden Umurlar, "20 yıldır Galeri Nur ailesinde çalışıyorum. İlk başladığım yıllarda gelen ailenin babasını giydirirdim. Sonra çocuklarını giydirmeye başladım. Şimdi de torunlarını giydiriyorum. Üç kuşak kaliteden ödün vermedi. Çok keyifli bir durum. Fakat yeni neslin renklere daha açık olduğunu, trendi, yenilikleri daha yakından takip ettiklerini de söyleyebilirim. Hepsi çok şık" dedi.


1957 yılında ilk mağazasını Kemeraltı'nda açarak İzmirliler ile buluşan Galeri Nur, 27 yıldır Alsancak mağazasında İzmirliler'i dünyaca ünlü markalarla buluşturmaya devam ediyor. Bay, bayan hazır giyimde Paul&Shark, Scabal, Canali, La Perla, Guidicci, Donna-Soft, Ballın, Bruno Magli, La Martina, Valentino, Lanzetti, Rucoline, Luisa Spagnoli, Rocco Borrocco markaları ve kozmetik ürünlerinde de Decleor markasını İzmirliler ile buluşturan mağazanın tek hedefi İzmir'de olmayan dünyaca ünlü markaları İzmir'e getirmek.