En eski çağlardan içinde bulunduğumuz bu zamana kadar kendinden hiçbir ödün vermeyen birçok yenilik ve buluşlar vardır. Bunlardan bazıları insanlar tarafından kullanılmadan tarihe gömülmüştür. Bazıları ise gün geçtikçe üzerine birçok yeniliği de ekleyerek herkes tarafından kullanılan bir araç olmuştur. Bu teknoloji harikası olan buluşlardan bir tanesi de radyodur. Kullanılmaya başlandığı ilk yıllardan itibaren insanlar tarafından ilgiyle karşılanması ve birçok kişinin dinlemekten zevk aldığı bu radyo bilgi göndermek ve almak maksadı ile elektromanyetik dalgalar şeklinde uzaya yayın yapan ve uzaydan yayın alan bir tür kablosuz taşınabilir bir cihazdır. Dünya çapında merakla karşılanan buluş, ilk yayın zamanlarında belli aralıklar ve belli mesafeler arasında yayın yapmıştır. Sinyal kalitesi çevrenin fiziki şartlarına bağlı olarak etkilenmiş, kanalın çekim alanı fiziki şartlara bağlı olarak azalmıştır.

Radyonun ilk ismiise telsiz adını almıştır. Günümüzde ise daha çok kullanılma nedeni ve icat eden kişi tarafından en uygun ismi ile radyoadını almıştır. Evlerde, çarşıda, arabada, hatta yolda yürüyüş yaparken bile telefonunuza yüklediğiniz, radyo dinle programı sayesinde istediğiniz anda dünyanın neresinde olursanız olun günü gününe yayınlanan birbirinden özel ve güzel konukları ile program yapan radyo yayınlarını rahatlıkla dinleme imkanı bulabilirsiniz. Radyonun ilk kullanılmaya başlandığı zamanlarda bu kadar rahat dinleme olanağına sahip değildiniz. Fakat gelişen bu teknoloji ile birlikte birçok alanda çok rahatlıkla dinlenen bu radyo yayınları sayesinde müzik dinlemenin yanı sıra radyoya konuk olan alanında uzman kişiler sayesinde bilgi sahibi de olabilirsiniz. Radyoda kendi alanında da bulunduğu yere göre elde edilen gelirlere göre farklı gruplar altında çalışan yayınlarda bulunmaktadır. Kapsama alanına göre uluslararası radyo bölgesel radyo ve ulusal radyo olmak üzere bulunduğu bölgeye ve herkes tarafından dinlenebilme özelliklerine göre ayrılmıştır. Günümüzde radyo denildiğinde net üzerinden her yerde yayın yapan ve ulaşımında en küçük sıkıntı yaşanmayan çevrim içi radyo akla gelmektedir. Herkesin farklı özeliklerine bağlı olarak şekillendirdiği radyo kanalları, dinleyicilerini de farklılaştırmıştır.

Bundan 10 yıl öncesine kadar sadece radyo cihazlarında ve televizyonlarda dinleme olanağına sahip olduğunuz radyoları şimdilerde ister bilgisayardan isterseniz de telefonunuza yükleyecek olduğunuz canlı radyo dinle programları sayesinde çok rahatlıkla dinleyebilirsiniz. Frekanslarda yer alan çevrimiçi radyo programların bulunması günün anlam ve önemine göre de farklı tarzda program dinleme imkanına sahipsiniz. Birbirinden özel konukları ve herkese hitap eden çeşitli müzikleri ile yayın yapan radyo programlarından bir tanesi de kral fm radyosudur. İstanbul da yer alan bu radyo herkesin dinleyebileceği tarzda müzikleri ve programında yer alan önemli konukları ile insanları bilgilendirmeye devam eden radyo siz değerli dinleyicileri kral fmfrekanslarında buluşturuyor.

Kral fm kanalının yayınlarının geniş bir alana ulaşmasında adına düzenlenen müzik ödülleri etkili olmaktadır. Eşsiz eserlerin taçlandırılması ve sanatçıların emeklerinin karşılıklarını almasını sağlayan kral fm müzik ödülleri sanatçı camiası tarafından merakla beklenmektedir. Müziğin çok sesli bir eğlence aracı olduğunu Türk halkına gösteren tek kanal olması ile ayrıcalığını hissettirmektedir. Günün farklı saatlerine uygun olarak müzik ve sohbet programları seçilmektedir. İstek programları aracılığı ile sevenlerin bir birlerine şarkı armağan etmesine olanak tanımaktadır. Tek yönlü radyo sunumunun aksine etkileşimli (karşılıklı) yayıncılık ilkesini benimsemiştir. İnadına damar diyen arabeskçiler, nerede hareket ırada biz diyen popçular aynı adreste buluşabilmektedir. Sık kullanılanlarda yerini çoktan almış olan adresimiz üzerinden sizde arabeski, romantikliği ve hareketi yaşayabilirsiniz.