Festivalin ikinci durağı olan İzmir konserini yaklaşık 70 bin İzmirli izledi. Türkiye’de 12 yıldan bu yana aralıksız sürdürülen bu yıl 14 Ağustos’ta başlayan 12'inci Fanta Gençlik Festivali kapsamındaki ikinci konser, İzmir İnciraltı’nda verildi. Gün boyunca festival alanındaki Masa Hokeyi, Dengeli Portakal, Dev Tetris, Fanta Tilt gibi birbirinden farklı ve ilgi çekici 13 oyunla eğlenceye doyan 70 bin kişi, akşam Kenan Doğulu, Şebnem Ferah ve Emre Aydın, konser süresince katılımcılara müzik şöleni verdi.

Konserine, "Kendi evimde, İzmir’de olmak çok güzel" diyerek başlayan Emre Aydın, "Bu Yağmurlar" parçasındaki coşkulu katılım için "Ağzınıza sağlık, süpersiniz. 2003 yılında İzmir’den İstanbul’a gelmiştim, o zaman İzmir çok güzeldi; her geldiğimde daha da güzelleşiyor" diyerek teşekkür etti.

Şebnem Ferah da her geldiğinde İzmir’i bir başka güzel gördüğünü ifade ederken 'Sil Baştan' şarkısına binlerce kişi eşlik etti. Ferah, "İzmir’e her geldiğimizde kendimizi ailemizin, arkadaşlarımızın yanında hissediyoruz" diye konuştu.

DOĞULU’DAN 'İZMİR’İN KAVAKLARI' VE ZEYBEK


Kenan Doğulu, konseri sırasında İzmirliler için süpriz yaparak, 'İzmir’in Kavakları' türküsünü söyledi. Türkü, konseri izlemeye gelenler tarafından bir ağızdan söylenirken İzmirliler, arka plandaki kentin video görüntüleri yer aldı. Türküye Zeybek oynayarak  eşlik eden Kenan Doğulu, hayranlarından büyük alkış aldı.