Hızla artan sosyal paylaşım sitelerinin kullanımıyla birlikte işverenlerin adayların  profil fotoğraflarını ve özel bilgilerini de değerlendirmeye aldıklarını belirten Yaşar Üniversitesi (YÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ferah Onat , “Ön yargı yaratmamak için hesaplarınızda çok fazla detay paylaşmamak gerekir” dedi.
 
Doç. Dr. Ferah Onat iş başvurusu gerçekleştirecek yeni mezunlara önemli tüyolar verdi. İş hayatına adım atacak gençlerin mülakattaki beden duruşlarından, giyimlerine, aksesuarlarına ve sosyal medyada yer alan özel bilgilerine kadar tüm detaylara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Onat işverenlerin artık adayları belirlerken internetten de faydalandıklarını söyledi. Ön yargı yaratmamak için adayların kişisel hesaplarında çok fazla detay paylaşmaması gerektiğini ifade eden Onat gençlere şu önerilerde bulundu:
“İş için bir kuruma başvurulduğunda işvereniniz sizi merak edebilir. Bu yüzden sizi ‘Google’ gibi arama motorlarında aratabilir. Öncelikle e-posta adreslerinin isim ve soy isimden oluşmasına dikkat etmeli ve takma adlardan uzak durmak gerekmektedir. Kimlerle arkadaşlık kurduğunuz, takip ettiğiniz kişiler, üye olduğunuz gruplar da sizin nasıl biri olduğunuz konusunda ışık tutabilir. Fazla fanatik ve karşıt tavır sergilemek özelikle iş arama sürecinde olan adayların imajını olumsuz yönde etkileyebilir. Paylaştığınız linklerin, yaptığınız yorumların yerinde ve hedeflediğiniz iş pozisyonunun bulunduğu sektörlerle ilgili olması sizin o işe ne kadar uygun olduğunuz hakkında işverene az da olsa bilgi verir. Dolayısıyla iş verenin zihninde ön yargı yaratmamak için hesaplarınızda çok fazla detay paylaşmamak gerekir” dedi.

Plajda çekilmiş fotoğraflardan da uzak durmak gerektiğini belirten Doç. Dr. Onat, “Yazın plajda çekilmiş bikinili bir fotoğraf ya da gece kulübünde kızlarla eğlenirken çekilmiş bir hatıra hatta siyasi görüşü belli eden bir yazı tüm geleceğinizi etkileyebilir” dedi.