Gülçin Karaegemen- Tatilcilerin gözde mekanı Alaçatı sadece tatil cenneti olarak değil aynı zamanda birbirinden ilginç takılarıyla tatilcinin ilgisini çekiyor. Çeşme'de üretilen Sörfçü Bileklikleri tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği takılar arasına girmeyi başardı. Bu yazda Alaçatı'ya yolu düşen herkesin bileğini sörfçü bileklikleri süslüyor. Alaçatı'da özellikle erkeklerin gözdesi olan bu takıya rağbet her geçen gün artıyor. Sadece erkeklerin değil genci yaşlısı, sörfçüsü, tatilcisi kısacası Alaçatı'ya gelen herkes bir kez bu bilekliklerle tanışıyor. Bizde Alaçatı'da 20 senedir takı tasarımcılığı yapan Yücel Kelebenkli ile konuştuk. 20 yıl önce Alaçatı'da deri üzerine ürünler ürettiğini fakat zamanla insanların talebi doğrultusunda bileklik yapımına yoğunlaştığını anlatan Kelebenkli, takı konusundaki modayı Alaçatı'nın belirlediğini vurguladı. Alaçatı denilince akıla sörf ve takının geldiğini belirten Kelebenkli satışlardan çok memnun.

Alaçatı, takı modasını belirliyor


Sörfçü bilekliğinin isim babası olduğunu ifade eden Kelebenkli, bu bilekliklerin nasıl ortaya çıktığını şu şekilde anlattı: "Alaçatı sörf cenneti olduğu için dünya sörfçüleri buraya geliyor. Onların kendilerine has bir bileklikleri var. Sörfçülerin talebi üzerine bu bileklikleri kendilerine yaptım, O bileklikler de Alaçatı'da moda olarak yayıldı. İsmini de 'sörfçü bilekliği' olarak ben koydum. Şimdi o bileklikler çeşitlendi ve 100'e yakın farklı model ortaya çıktı."

Bodrum, Antalya, Marmaris gibi tatil yerlerine takıların Alaçatı'dan gittiğini ifade eden Kelebenkli, Alaçatı'nın takı konusunda öncü olduğunu söyledi. Sörfçü bilekliklerine sadece erkeklerin talep göstermeğini ifade eden Kelebenkli, "Her yaş grubundan insana bu bilekliği satıyoruz. Sadece erkeklerin değil kadınlarında ilgisi yoğun" diye konuştu.

Değişik takı modelleri ilgi görüyor


Alaçatı'da, sadece sörfçü bileklikleri değil, değişik modellerden renkli boncuklardan, iplerden, derilerden üretilen bileklikler, küpeler, kolyeler tatilcilerden yoğun ilgi görüyor. Takı konusunda kaliteli ürün ürettiklerini, ama orta seviyedeki tatilcileri memnun edecek şekilde ücretlendirdiklerini söyleyen Kelebenkli, "Alaçatı'da Çin malları rağbet görmez. Müşteri kaliteden anlıyor" dedi. Önümüzdeki senenin takı modasının şimdiden belli olduğunu söyleyen Kelebenkli, tasarımcı olarak gelecek senenin ürünlerini nasıl belirlediğini şöyle anlattı: "Gelecek sene takı konusunda nelerin moda olacağını bir sene öncesinden görüyorum. Güzel bir takı görürsem onu alır incelerim. Ayrıca dünyaca ünlü kişilerin neler giydiğini, nasıl renkler tercih ettiğini sürekli takip ederim. Onları sürekli takip ediyor olmam, beni gelecek senenin takı modasına ulaştırıyor. Modayı iki sene öncesinden takip ederseniz başarılı olamazsınız."