Haftanın açılış maçında Grand Medical Manisaspor, Adana Demirspor ile kozlarını paylaştı. Oldukça çekişmeye sahne olacağını düşündüğün bir maç idi. Lakin Manisaspor'un toplam 9 puanı silinmişti. Bu moralleri bozmamış, tersine olumlu tepki vermiş ve geçen hafta sahadan 3 puanla ayrılmıştı. Diplerden kurtulmak için sahasında oynadığı bu maçtan mutlaka galibiyetle ayrılmalıydı.

Adana Demirspor ise 4 haftadır kazanamıyordu. Bir an evvel galip gelerek, moral bulmak, düşme korkusu yaşamamak istiyordu. Kısaca her iki takım da 3 puan için sahaya çıkmıştı.

Oyun başlar başlamaz Adana Demirspor yüklendi. Saman aleviymiş. Sonrasında topu tutan, ayağa pas yapan ev sahibi takım idi. Konuk takım kendi yarı alanına çekildi, orada kabul etti oyunu.

17. dakikada İsmail Haktan'ın serbest atıştan yaptığı ortasında 3 Manisalı defans arkasına sarktı. Adana Demirsporlu oyuncular adeta dondu kaldı. En öndeki Mikic kafayı vurdu golü attı. Ondan geçse arkasında 2 arkadaşı daha vardı.
Üstünlük sadece 3 dakika sürdü. Şansızlık ve ardından yapılan büyük bir hata golü getirdi. Kullanılan köşe vuruşunda, önündeki oyuncuların ıskalamasıyla Berkay'a çarpan top ters tarafa doğru yöneldi. Ardından Tambe ayağını hızlı bir refleksle uzattı ve bacağına çarptı. Yavaş yavaş kaleye doğru giden topa Ümit ayağını savurdu, ıska geçti, gol geldi. Bu ıska sosyal medyada yayılırsa, hiç şaşırmam.

Sonrasında karşılıklı pozisyonlar yakalansa da, kayda değer bir şey yoktu. Oyun çok yavaş tempoda oynanıyordu. Yormayan bir futbol maçı. Kış tam anlamıyla gelmiş olsa Manisa'ya, terlenmeyecek, tersine üşünecek bir maç.

İlk yarının sonlarına doğru, yüklenen Manisaspor, hızlı hücumlarda zor anlar yaşamaya başladı. Adana Demirspor'un da taktiği bu idi.
İkinci yarının hemen başında, yine yakalanan bir hızlı hücumda Tolgahan kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşu direkten döndü. Bu kırılma noktasıydı denebilir.
Mücadele biraz daha heyecanlı hale gelmişti. Bir kaç güzel hareketler gördük. Kanata ve araya paslar, güzel ortalar...
Goller ise güzelliklerden değil, büyük hatalardan geldi. Bu sefer Adana Demirsporlu oyuncu topu uzaklaştırmak isterken, önündeki takım arkadaşına nişanladı. Ona çarpan top Perovic'in önünde kaldı, ceza sahasına girdiğinde yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Çok tartışılacak bir penaltıydı.
Penaltıyı gole çeviren Perovic, hocası Fatih Tekke'ye koştu, sarıldı ve parmağıyla onu işaret etti. Diğer oyuncular da ona eşlik etti. Bu da takımın dayanışmasını gözler önüne serdi.

Golden sonra Manisalı oyuncularda sakatlanmalar başladı. Oyun sık sık durdu. Önde olan takımlar, oyunu yavaşlatmak için genellikle bu tür yollara başvururlar. 1. Lig'de ise fazlasıyla...

Zaman ilerledikçe Adana Demirspor baskısını arttırmaya başladı. Adam adama oyunda biraz eksik kaldı siyah beyazlı takımın defans oyuncuları. Bu gol yemelerine neden olmadı ancak buna biraz daha çalışmaları gerekiyor.

Uzatmaların da bitimine 1 dakika 20 saniye kalmışken orta yaptırıldı, altı pas çizgisi hemen önünde kafa da vurduruldu. Kaleyi tutsa gol.
10 saniye kala yine benzer bir hata, yine kafa vurduruldu, yine kaleyi tutmadı. Şans Manisa'dan yanaydı. Maç 2-1'lik üstünlükle sona erdi. Alınan 3 puan Manisa'yı hayatta tuttu.  
Manisa'nın atom karıncası İsmail Haktan. Her maçta olduğu gibi bu maçta da çok çalıştı. Bu kadar çalışmasına rağmen bir türlü bal yapamadı. İlk yarıda veremediği bir gollük pas, ikinci yarıda ceza alanı içerisinde bomboş pozisyonda tribünlere gönderdiği top... Çalışması takıma çok şey katıyor ama ceza alanı civarında biraz frene basmalı, sakin olmalı, düşünerek iş yapmalı.

Hakem Abdulkadir Bitigen sertliğe çok göz yumdu. Bazen aşırıya kaçılsa da oyunu devam ettirdi. Ama bu takımlar için oldukça olumlu şeyler. Sertliğe alışıyorlar ve bu da futbolcuların daha güçlü ve atik olmalarını doğuruyor.