Ege Bölgesi'nde birçok Organize Sanayi Bölgesi var. Ancak bunların içinde bizim ölçülerimize göre ilk sırayı Manisa Organize Sanayi Bölgesi alıyor.

Sait C. Türek Başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri; Mustafa Sarıgözoğlu, Nedim Sezer, Muzaffer Buğdaycı, Kadir Murat Çam ile Denetim Kurulu üyeleri; İ. Önder Şenkol, Faruk Can ve Bölge Müdürü Funda Karaboran 'harikalar' yaratıyor.
Bu harikalar arasında, kesinlikle 'rant' için bölgeye gelenlere göz açtırmamak gibi Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de var. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ilk düşünce, 'Ya yapacaksın, ya yapacaksın!' bulunuyor.
Başarı için elbirliğiyle mücadele ediliyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ni ileriki günlerde yine ele alacağım.

Çilek Uşak'ta

Dünyanın bebek, çocuk ve genç odası markası olan Çilek, yurt dışı ve yurt içindeki istikrarlı büyümesine devam ediyor. Özgün mağazacılık anlayışıyla, tasarımlarını çocuklarla buluşturan Çilek; Uşak'ta ilk mağazasını açtı. Bebek, çocuk ve genç mobilyalarında, tasarımları ile trendlere yön veren Çilek, yurt dışında olduğu gibi Türkiye'de de hızla büyümeye devam ediyor. 2014 yılında yurt içinde 25 mağaza açmayı hedefleyen Çilek, bu hedef doğrultusunda en yeni mağazasını Ege Bölgesi'nin önemli illerinden biri olan Uşak'ta açtı. 230 metrekarelik alana sahip olan yeni mağazada, Çilek tasarımı koleksiyonlar, oda temasında sergileniyor. Böylelikle Çilek mağazasını ziyaret eden anne-baba ve çocuklar, neye sahip olacaklarını görüp, alternatif kullanım biçimlerini inceleyerek, rahat ve konforlu bir ortamda alışveriş yapabiliyor.

25 Mağazadan 14'ü açıldı

Mağazalaşma stratejisi ile tüm dünyada büyümeye devam edeceklerini söyleyen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, şimdiye kadar 2014 yılı için hedefledikleri 25 mağazadan 14'ünü açtıklarını belirterek, bunlardan birinin de Uşak mağazası olduğunu söyledi. Açtıkları mağazalarda, tasarımlarını oda konsepti ile sergilediklerini ifade eden Talha Çilek, "böylelikle hem ailelere hem de çocuklara daha rahat bir ortamda alışveriş deneyimi yaşatıyoruz" dedi.

Geleceğin teknolojileri

CeBIT Bilişim Eurasia'da 2014 yılı hedefi, "Innovasyon ve Geleceğin Teknolojileri" olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıldan itibaren eş zamanlı düzenlenen 'CeBIT Global Konferansı'  ile uluslararası bir boyuta ulaşan CeBIT, bu yıl da iş dünyası için, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en etkili bilişim ve teknoloji platformunu hazırlıyor. 2014'de Ana Sponsoru Aktifbank olan platformu, dünya liderlerinden SAP, Innovasyon Sponsoru olarak destekliyor. Resmi Havayolu Sponsoru ise yine THY oldu.

İş dünyasına odaklı

Bu yıl köklü değişiklikleri barındıracak olan CeBIT, artık ağırlıklı olarak iş dünyasına odaklanacak. Eğitim ve akademik çalışmalarla giderek kalitesi yükselen sektör çalışanlarının ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek.  Artık çok önemli bir istihdam alanı olan bilişim ve teknoloji sektöründe, kamu ve özel sektör yöneticileriyle, çalışanları ve potansiyel elemanları buluşturacak.

Değişim rüzgarları esiyor!

2014 yılında etkinlik tamamen iş dünyasına odaklı olacak. Uluslararası Alım Heyetleri, B2B Match Making Etkinlikleri, Yurt İçi Alım Heyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafyadan sektörün lider editörleri ve duayenler CeBIT'te tek bir çatı altında buluşacaklar.

KOBİ'lerden oluşuyor

Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65'i Kobilerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da çok özel imkanlar sağlıyor. KOSGEB ten gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkanını çok düşük maliyetlerle sunuyor. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT'te, Hannover Messe Türkiye ekibi ile birlikte yürütüyor olacak.
Hannover Messe Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer; 'CeBIT hem Türkiye hem de dünyada BT sektörü için önemli bir etkinlik. Fuarı ve Zirveyi tek çatı altında toplayan "Sektörün Tek Bağımsız Platformu". Bu yıl özellikle yatırımcılar ve genç girişimcilerin buluşma noktası olacak.'

Önemli isimler

CeBIT Global Konferans Data Center Bölümü'nde, Veri Merkezleri, Veri Güvenliği, Yatırımcıların Beklentileri, Kullanıcıların Talepleri konularını ele alacak.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Yülek'in yapacağı konferansın konuşmacıları, Mukim Öztekin (BDDK Başkanı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), Ulvi Saran (Kamu Güvenliği Müsteşarı), Mustafa Koç (MEB Fatih Proje Koordinatörlüğü Genel Müdürü), Feridun Bilgin (Ulaştırma Bakanı Müsteşarı), Prof. Dr. A. Çavuşoğlu (Tübitak Başkan Yardımcısı), Paşa Yaşar (Türk Telekom), Tefik Fikret Karaman (Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı), Dr. Ahmet Kaplan (Türksat Genel Müdür Yardımcısı), Hakkı Tok (İBB Bilgi İş Daire Başkanı), Muhammed Cerit (BDDK Daire Başkanı) olarak belirlendi.


***

DİP EKSPRES

TÜİK'in verileri önem taşıyor


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir şubesi Başkan Yardımcısı Şerafettin Gücü beraberindeki heyet ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu'nu makamında ziyaret etti.
TÜİK'in önemine değinen Kulakoğlu, 'istatistik alanında ulusal ve uluslararası öncelikler dikkate alınarak, ülkemizin ekonomi, sosyal, demografi, kültür,  çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistikler derlenmekte, derlenen bu bilgiler analiz edilerek, başta kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler olmak üzere toplumun hizmetine sunulmaktadır. Geleceğin sağlıklı bir biçimde planlanabilmesi, etkin politikaların oluşturulabilmesi için tüm kurumların veri paylaşımını eksiksiz ve doğru olarak paylaşmalarını önemlidir' dedi.

Ekonomik analiz


ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcısı Şerafettin Gücü Türkiye ekonomisiyle ilgili çalışmalar, TÜİK verileri referans alınarak yapılıyor. Ekonomik analizler ve değerlendirmeler buna göre şekillendiriyor. Bu yüzden TÜİK'in verileri büyük önem taşıyor" dedi.