Akhisarspor'un Beşiktaş ile evinde oynadığı maça skor ve oynanan oyundan çok kural hatası damgasını vurdu. Akhisarspor, takım esame listesine en fazla 12 yabancı oyuncu yazma hakkı varken, 13 tane yazdı. Yenseydi bile 3-0 mağlup sayılacaktı.
Bu hatayı yeşil siyahlı takımdan hiç kimse fark etmemiş ama Beşiktaş fark etmişti. Fark ettiklerinde daha sahaya çıkılmamıştı ve yanlıştan dönülmesi için fırsat vardı.
***
Her insanın bir iyi ve bir de kötü tarafı vardır. Yani melek ve şeytan tarafı. Beşiktaş için eğer melekler devreye girseydi, 'Gidip bunu söyleyin. Siz büyük kulüpsünüz, bu tür hatalarla maçı kazanacak kadar düşmediniz.' derdi. Şeytan devreye girseydi 'Sakın ha söylemeyin. Ne olur ne olmaz. Eğer yenemezseniz en azından 3 puan cebinizde. Maç sonunda gerekli talimatların uygulanmasını sağlar, 3 puanı alırsınız, bu mücadele de sizin için bir antrenman maçı olmuş olur.' derdi. Onlar şeytanı tercih etti. Bu kararlarından dolayı Beşiktaş'ı eleştiremeyiz. Bu kadar basit bir hata yapılmasının sorumlusu değiller ve hiç bir şekilde onları ilgilendirmez. Ama eğer meleğe uymuş olsalardı, taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurarlardı, ömür boyu da unutulmazdı. Futbolda her şey puan değil. 3 puandan çok daha fazlası kazanılırdı.  
Karşılaşma sonrasında da yönetim itiraz etme kararı almış. 3-1 yerine maçın skoru 3-0 olacak. Burada da melek '1 fazla averaja ne ihtiyacınız var. Sonuçta yine kazandınız, bu kadar açgözlü olmayın.' dedi. Şeytan ise 'Çok az ihtimal de olsa, o 1 averaja ihtiyacınız olabilir. Kural hatası onların suçu ve itiraz edin de cezalarını çeksinler' dedi. Bir kez daha şeytana uyuldu. Eğer itiraz etmemeyi tercih etselerdi, alkışı alacaklardı. Hem sonra kurallara göre itiraz etmelerine de gerek yok. TFF yine de maçın sonucunu 3-0 olarak açıklayacak.
***
Oynanan oyuna gelecek olursak, 'Akhisar kaçırdı, Beşiktaş attı ve kazandı' dersem yanlış olmaz. Karşılaşma hızlı başladı. Her iki takım da çok çabuk kaleye gitmek istedi. Dengeli bir oyun vardı. Birbirlerine üstünlük kuramadılar. Ancak gol pozisyonları olarak ev sahibi takım daha üstün taraf idi. Bu pozisyonlarda Serginho ön plana çıktı. 2 net gol fırsatı yakaladı. Yapması gereken kalenin boş gördüğü yerine topu gönderip, golü atmaktı. O dışarıya vurdu. Oyunun kaderini değiştiren isim oldu.
Akhisarlı oyuncuların yapamadığını genç Dorukan yaptı, uzaktan çektiği şutla, topu filelerle buluşturdu. Attığı bu güzel golle adeta ders verdi. Ev sahibi takım kaçırdıkça kaçırdı, defansta büyük bir hata yaptı, Gökhan yapılan ortada bomboş kaldı. Kafasıyla topa dokundu fark 2'ye çıktı.
Akhisarspor'un kaleyi bulan ilk düzgün şutu 61. dakikada geldi, gol oldu ama yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Gol güme gitti. 70'lerde de arka arkaya isabetli şutlar gelse de bu sefer sahneye kaleci Karius çıktı, gole izin vermedi.
Bir gol de Larin kaçırdı, yüzde yüzlük hem de... Ancak 1 dakika sonra, 76'da kaçırmadı, farkı 3'e çıkardı. Cikalleshi'nin golü ile de maçın skoru belirlendi.
***
Güzel oynayan takım, Akhisarspor idi. Ama Beşiktaş'ın kötü olmasının da etkisi vardı. Caner'in oynadığı sol taraf, Akhisar için adeta bir madendi. Hemen hemen tüm etkili ataklar buradan geldi. Caner sahada yoktu adeta. Gol yollarındaki beceriksizlik yüzünden bu verimli madenden maden çıkarılamadı.
Skor 0-0 iken 20. dakikada Lopes'in evlere şenlik bir hareketi vardı. Estetik bir pas atmak istedi, başaramadı. Top rakibinin önünde kaldı. Defans arkasında topu alan Beşiktaşlı oyuncu gol atmayı başaramadı. Bokila çok etkisiz kaldı. Takımına Fransız gibi idi. Devre arasında da oyundan alındı zaten.
Bir şeyi de göz ardı etmemek lazım. Akhisarspor, salı günü kupa maçı oynadı, 3 gün sonrasında da Beşiktaş'ın karşısına çıktı. Buna rağmen üstünlük kurması takdir edilecek bir şey. 2 sorun vardı. Gol atamamak ve basit defans hataları. Bunlara çözüm bulabilirse, bu takım küme düşmez.