27 şubatta Barselonada başlayan  Mobil Dünya Kongresi'nde yine sayısız teknoloji tanıtıldı. En iyilerini sizler için derledik.

En iyi telefon LG G6  



Samsung S8'i Barcelona'da tanıtmayacağını açıkladıktan sonra Dünya Mobil Kongresi'nde tüm gözler LG G6'ya dönmüştü. G6'nın en çok dikkat çeken özelliği ekranı oldu. FullVision adı verilen bu ekran 18:9 oranıyla bildiğiniz bütün ekranlardan farklı. Ekran, 5.7 inç boyunda ve QHD + FullVision 2880x144 çözünürlüğüne sahip. Cihazın 18:9 görüntü oranı ise akıllı telefonun ön yüzünü tamamen kaplıyor. LG G6 aynı zamanda 16:9 görüntü oranına göre hazırlanmış içeriklerin de kolaylıkla 18:9 şeklinde görüntülenmesini sağlayabiliyor.

En düşük maliyetli telefon Alcatel A5 LED



Uygun fiyatı ve LED arka kapağı ile dikkat çeken Alcatel A5 LED özellikleriyle okul çağındaki çocukları ve gençleri hedefliyor. A5 LED kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak. Akıllı telefonun 2800 mAh kapasiteli pili, microUSB girişi üzerinden doldurulacak. Akıllı telefonun çıkarılabilir arka kapağında bulunan LED şeritler ise dikkat çekici. Dinamik biçimde aydınlanan şeritler, her uygulamaya gelen bildirimi farklı ışıklarla gösterebiliyor. Işıkların ayarlanması, cihazdaki özel uygulama aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Arka panel, telefonda müzik çalarken de tempoya göre aydınlanabiliyor. Yaz aylarında Türkiye'de piyasaya çıkması beklenen telefonun satış fiyatının 750 TL civarında olması bekleniyor.

En iyi tablet Samsung Galaxy Tab S3



Samsung'un üst düzey akıllı telefonlarında olduğu gibi Galaxy Tab S3 modeli de camla kaplı olan bir arka yüzeyle geliyor. Samsung'un bu tableti bu tasarımla birlikte oldukça şık bir görüntüye sahip. Samsung'un ilk olarak Galaxy Note serisinde sunmuş olduğu S Pen'i de Galaxy Tab S3 modelinde kendine yer buluyor. Samsung bu tabletinde kullanmış olduğu S Pen Galaxy Tab S3'e yerleştirilmesi için özel bir yuva ile gelmiyor. Ancak Samsung'un bu S Pen'i diğer S Pen uyumlu cihazlarla uyumlu olarak çalışıyor.
GalaxyTab S3, 9,7 inçlik Super AMOLED ekrana sahip. GalaxyBookise 10,6 inç TFT LCD ve 12 inç Super AMOLED versiyonlarıyla sunuluyor.

En iyi giyilebilir teknoloji Huawei Watch 2



GPS, WiFi, Bluetooth, LTE özellikleri ile telefondan bağımsız bir şekilde Huawei Watch 2 yi  kullanabiliyorsunuz. Bu denli özellik elbette kullanım süresini kısıtlıyor. Normal kullanımda 2 gün giden batarya GPS açıkken 10 saate düşüyor. Huawei Watch 2, 3 farklı versiyona sahip olacak. Klasik ve spor tarzın yanında ilerleyen aylarda bir Porsche Design versiyonu da olacak.
1.2 inçlik AMOLED ekranda 390x390 piksel çözünürlük sunan akıllı saat Snapdragon 2100 yonga setinden gücünü alıyor. 768MB RAM ve 4GB dahili hafıza barındıran akıllı saat 420mAh kapasiteli bir bataryadan enerji sağlıyor.

En iyi dizüstü Porsche Design Book One



Windows 10 Pro  işletim sistemiyle gelen ve hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen BOOK ONE, aslında Surface Book'un da ciddi bir rakibi. Porsche Design BOOK ONE, Intel'in yedinci jenerasyon işlemcisi 3.5GHz'lik i7-7500U'yu kullanıyor. 16GB'a kadar RAM'i yükseltilebilen ürünün 512GB'lık bir SSD hafızası var. USB Type-C portları bulunan BOOK ONE'ın ekranı ise 13.3 inç boyutunda. Bu ekran QHD + IPS olarak tasarlanmış ve 3200×1800 çözünürlüğe sahip. Nisan ayında piyasaya çıkacak olan BOOK ONE 2500 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.