Ekonomide durum nasıl?

Zam üstüne zam geliyor. Herkes bir çözüm üretiyor, kendince...
Örneğin; akaryakıt zamlarını bahane eden bir tarım işçisi yevmiyesine bile yüzde 50 zam yaptı.
Örneğin bir saatte biçeceği otları 100 liraya temizlemek isterken, 150 lira alıyor. Ya da bir saatlik bir çalışmanın karşılığı istediği ücret bir yevmiye...
Bunlar basit örnekler. Tabii ki emeğin karşılığı alınacak. Hatta ünlü bir söz vardır:
Çalışanın ücreti teri soğumadan ödenmeli, diye...
Ama çaresizliği paraya çevirmek isteyenlere ne demeli?

Yok diyorlar ama!

Bir başka örnek vereyim:
Soru şu: 'Kriz dönemleri ticari gayrimenkul almak için uygun zaman mıdır?'
Gelen bültenlerde böyle deniliyor!
Çünkü; elde kalan malları satmak için herkes bir yöntem uyguluyor da ondan...
Sektörün çatısı böylece yükseltilmeye çalışılıyor. Sözde uzmanlar kendilerini öyle tanıtıyorlar ki, yalnız Türkiye değil,  Ortadoğu, Rusya ve Avrupa'nın dinamiklerini yakından biliyor gibiler. Herhalde bunlar fazla televizyon izliyorlar. Yandaşlar gibi düşünüyorlar...
Birileri tarafından türetilen ne idüğü belirsiz kişiler, diğer ülkelerden örnek veriyorlar. Bunları İzmir'in bir semtinde bıraksak kentin merkezinde buluşsak derseniz yolu bulamazlar. Çalışma hayatı boyunca satış, pazarlama, finans ve yatırım konularında edindiği uzmanlığı sayesinde gayrimenkul sektörünün açıklarını fark ettiklerini iddia edenlerin tek amaçları var; bol para kazanmak...
İndirimlere falan inanmayın. Bu uzmanlardan bir dost mesajı...

Risk hep var

Aslında; günümüz Türkiye'sinde her yatırımda olduğu gibi ticari gayrimenkul alımında da önemli riskler var. Bu risklerin en aza indirilmesi ve iyi bir yatırım fırsatına dönebilmesi için çeşitli konulara dikkat etmek gerekir. Ticari gayrimenkul, en yüksek getirisi olan yatırımlardan biridir.
Doğru seçimlerle bu yatırım yapıldığında gayrimenkulün değeri artar ve aynı zamanda en önemli unsurlardan biri kira getirisi olur. Ticari gayrimenkul ticari faaliyetler için veya kira getirisinin yüksek garantili olduğundan dolayı konuta göre daha karlı bir yatırımdır ve bakım masrafları daha düşüktür. Bunun yanı sıra ticari gayrimenkul yatırımının uzun dönemde değer artışı konuttan daha yüksektir. Aynı zamanda elde edeceğiniz gelirden vergi ödemezsiniz.
Bunun sebebi ticari mülkte stopaj kiracılar tarafından ödenir.
Şimdilik bu kadar...

Ustalığı şirkete kazandırıyor

CEO'nun sosyal medyayı kullanabilme ustalığı şirketi öne çıkarıyor. Üstelik sosyal medya şirkete insani tarafını gösterme fırsatı sunuyor. Artık çalışanların iş dünyasından beklentileri arasında aidiyet duygusu yer alıyor. Dijital dünyada, müşteriler ve potansiyel çalışanlar markalara ve geleneksel satış taktiklerine karşı daha şüpheci yaklaşırken, sosyal medya ustası CEO'lar pazarda şirketlerinden pozitif yönde söz ettiriyor. Üst düzey liderler tarafından yönetilen sosyal medya hesapları, şirketlerin müşteri ve yetenek savaşında kritik bir araç haline geliyor. CEO'lar kurumsal değerlerini yansıtırken artık, insan odaklı bakış açısını ön plana çıkaran sosyal medya araçlarını tercih ediyor.
1,5 milyon twitter takipçisi olan Air Asia CEO'su Tony Fernandes, firmanın 2014 yılında kaybolan Endonezya uçağının ardından yaptığı içten sosyal medya paylaşımlarıyla kurumuna insani değer kattığını biliyor muydunuz?
Başarılı şirketler sosyal medyayı finansal sonuçları duyurmanın ötesinde insani taraflarını gösterme ve şirkete sempati kazandırma fırsatı olarak değerlendiriyor.

Bakkal, büfe ve markete büyük rağbet

Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'nde yayımlanan ilanlara göre, esnaf ve sanatkar sayısı bir önceki aya göre 5 bin 478 artarak 1 milyon 730 bin 901 oldu. Kadın esnaf ve sanatkar sayısı ise bir önceki aya göre bin 714 artışla 277 bin 955 oldu. Kadın esnaf ve sanatkârımızın toplam esnaf ve sanatkâr içindeki oranı ise 16.06 olarak gerçekleşti.

KURDELA

İlk üç: Manisa, Konya, İzmir

Tarımın en önemli iş makinesi traktörün sayısı 2018 Mayıs ayı itibarıyla 4725 artışla 1 milyon 858 bin 291'den 1 milyon 863 bin 16'ya ulaştı. Traktör sayısı artışında da hem aylık hem yıllıkta Manisa, Konya, İzmir ilk üç sırayı aldı. Manisa'da traktör sayısı aylıkta 208, yıllıkta 3205, Konya'da aylıkta 180, yıllıkta 3 bin, İzmir'de aylıkta 177, yıllıkta 2594 adet arttı.
Aylık traktör sayısı artışında Aydın 174 adetle dördüncü, 170 adetle Bursa beşinci, 154 adetle Ankara ve Gaziantep altıncı, 150 adetle İstanbul sekizinci, 142 adetle Antalya dokuzuncu, 119 adetle Sakarya onuncu oldu.
Yıllık artışta Manisa, Konya ve İzmir'i 398 ile Aydın, 2183 ile Ankara, 2023 ile Bursa, 2004 ile Gaziantep, 1839 ile Şanlıurfa, 1831 ile Antalya, 1829 ile Denizli izledi.