Hiç nasıl bir kadın olduğunuzu düşündünüz mü? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, bu soruyu sormak geldi içimden. Nasıl olsa herkes günün tarihçesini anlatacak, ben magazinini seçtim.  Cidden kendinizi bir kadın olarak anlatsanız nasıl anlatırdınız? Güçlü yanınız nedir? İnsanlar sizi sever mi? Çok arkadaşınız var mı? Eşiniz ya da sevgiliniz size aşık mı? Ya siz, ona aşık mısınız?  En önemli soru, mutlu bir kadın mısınız?
Ben bugün  hayran olduğum kadın özelliklerini madde madde anlatacağım. Bakalım hangilerinde kendinizi bulacaksınız…
İşine saygısı olan ve her zaman üreten, durmak bilmeyen,
Bakımlı, makyajlı, mis gibi kokan,
İnsanların zor anlarında moral verebilen,
Güler yüzlü, gülerken gözlerinin içi de gülen,
Az da konuşsa size ufuk açabilen,
Diğer kadınlarla da arası iyi olan,
Bilime meraklı ve sanatı seven,
Güzel dans eden, mesela sırf meraktan Hint dansı öğrenen,
Müzikten anlayan,
Bir enstrüman çalabilen,
Çok kitap okuyan,
Alıngan olmayan,
Alçak gönüllü,
Gururlu,
İçten,
Problemleri kolaylıkla çözebilen,
Kendini yaşsız hisseden,
Mutlu olmayı bilen,
İnsanlar hakkında konuşmayan,
İyi dost olan,
Çocukla çocuk olabilen,
Hayatından şikayet etmeyen,
Dünya mutfağından yemekler pişirebilen,
Çok seyahat eden,
Alışveriş tutkunu olmayan,
Para harcamaktan da korkmayan,
Aşkı hisseden,
Kadınları çok beğeniyorum. Dünya Kadınlar Günümüz şimdiden kutlu olsun!


Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler

Prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alan ve dünyaya yön veren 100 asi kadının ilham verici yaşam öyküsünü anlatan, ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo tarafından derlenen, Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler, hep kitap etiketiyle okurla buluşacak.

Virginia Woolf’tan Frida Kahlo’ya, Kleopatra’dan Maria Callas’a, Coco Chanel’den Marie Curie’ye, Serena ve Venus Williams’tan Yoko Ono’ya 100 asi kadının hikayesi olağanüstü illüstrasyonlarla renklenerek tekrar hayat buldu bu kitapta.

Denizlerin derinliğinden ormanların kuytusuna, savaş meydanlarından şaşaalı saraylara, hastanelerden gökyüzünün sonsuz maviliğine, dünyanın ve zamanın her köşesinden kendilerine dayatılan kurallara ve geleneklere isyan etme gücü bulan kadınların hikayeleri bunlar. Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler’deki yüz asi kadının illüstrasyonları Sally Nixon, Cristina Portolano, Sarah Wilkins, Barbara Dziadosz gibi dünyanın dört bir yanından altmış asi kadın tarafından çizildi.
Günün herhangi bir anında açıp okuyacağınız, elinizin altında bulunduğunda kendinizi iyi hissedeceğiniz, kızınıza anlatacağınız gerçek hayat hikayelerinin masalsı versiyonu. Nesilden nesile annelerin kızlarına hediye edebileceği, ilham verici bir kitap. Aslında bir çocuk kitabı olarak tasarlanan çalışmayı, hep kitap “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde her yaştan genç kıza bir hediye” olarak yayımlıyor.