Altay'a gönül verenler mevcut yönetimin iki yıllık icraat döneminde tamamen hayal kırıklığı yaratması üzerine camianın tüm kesiminden destek alabilecek; Altay'ı içine düştüğü girdaptan çıkartabilecek vizyona sahip ve kulübe tekrar prestij kazandırabilecek bir başkan adayı beklentisine girdi. Taraftar oluşumları 'Savaşan Altay İstiyoruz' sloganı ile Aslan Savaşan'ı olası bir genel kurulda başkan adaylığına davet etti.
Aslan Savaşan'ın adının ön plana çıkması sanki anlık bir tepkiden ziyade ortak bilincin, ortak aklın bir temennisi gibi. Birbirinden habersiz farklı kesimlerden kişilerin aynı ismi işaret etmesini sadece bir tesadüf olarak değerlendirmek mümkün değil. Mevcut başkan ve yönetiminin içinde bulunduğumuz tabloda duruma çözüm olmayacağını gördüğümüzde yaklaşık bir buçuk yıldır reçete olarak düşündüğümüz isimdi Sayın Savaşan. Görüştüğüm camianın değer verdiği ve saygı gösterdiği önemli isimler birçok isme şerh koyarken, üzerinde Altay için çözüm olabilecek birleştirici olarak ortak paydaydı Aslan Savaşan.
Peki ama neden Aslan Savaşan? Savaşan Ailesi ismi Altay ile özdeşleşmiş; toplumda saygı ile anılan; bireylerinin Altay sevgisine birçoğumuzun yıllardır şahit olduğu önemli bir aile. Aslan Bey'in sadece soy ismi değil isminin önündeki ünvan da ona ayrıcalık katıyor. Aslan Bey'in ünvanı uzman doktor. Kendisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanıdır. Her ne kadar son dönemlerde hekimlik mesleği itibarsızlaştırılma gayreti içersinde olsa da uzman bir doktorun diplomasında bir kliniği idare edebilecek bilgi ve yeteneğe sahiptir ibaresi yer almaktadır. Bu ibare altı yıllık tıp fakültesini tamamladıktan sonra beş yıl tıp hocaları ile birebir çalışmalarınızdaki başarılarınız, çalışkanlığınız, becerileriniz ve sorun çözme kabiliyetinize yönelik bir takdir ve belgedir.

Sadece Uzman Doktor Aslan Savaşan ismi bile birçok artı içeriyorken Aslan Bey'in özellikleri imzasıyla sınırlı değil. Kendisi geçmişte kulübümüzde yöneticilik deneyimine sahiptir. Yöneticilik döneminde çalıştığı birçok eski yönetici; eski futbolcu ve camia üyesi onun emeklerini takdir ediyor ve bugün yeni görev için çağrıda bulunuyor.

Yönetimin iyi bir parçası olmak dışında iyi bir yöneten olduğunun kanıtı da uzun yıllar Alsancak Devlet Hastanesinde Başhekimlik görevini büyük bir başarı ile yapmış olmasıdır. Bu görevdeki hizmetleri meslektaşları ve bu hastaneden hizmet alan vatandaşlar tarafından büyük takdir görmektedir. Önemli bir hastanenin başhekimi iken Altay için saha içi doktorluk görevini üstlenebilecek kadar da iyi bir Altaylı ve mütevazi bir kişilik yapısına sahip biridir.

Savaşan'ın meziyetleri bunlarla da sınırlı değil. Büyük bir nakliye şirketinin sahibi ve yöneticisidir. Ticari hayatta da itibarlı bir isme sahiptir ve görev aldığı takdirde işbirliği kurabileceği birçok dostu olabileceğini ummaktayım.

Bunlar benim görebildiğim, Altay için reçete olabilecek temel özellikleridir. Camianın tam desteğini almadan adaylığı düşünmemesi Altay için en büyük tehlike olan maceracı, hayalci kişilik özelliklerine sahip olmadığının bir göstergesi. Kendisi de farkında ki; Altay'ın güç birliği yapmadığı; eldeki imkanları ortak kullanmadığı; vizyon sahibi iyi bir ekiple yönetilmediği sürece başarılı olması, hayatta kalması mümkün değildir.