Gündem dolu!

Neden söz etsem, ya da nereden başlasam?

Önce iyilikte söz edelim...

Herhalde verilen sözler tutulur.

Nede mi?

Şöyle gerilere bir bakın, hem de çok uzaklara değil...

Yakın geçmişe;

Neler söylendi, neler yapıldı veya yapılmadı...

Bunları da unutalım...

Şimdi bu kez şu bilgi geldi:

Çalışma Bakanlığı 80 bin kişiyi istihdam edecek!

C¸alıs¸ma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.

Açıklamaya göre, söz konusu kişiler okulların temizlik bakım ve onarım işlerini yapacak.

Rus ve Suriye uçaklarının İdlip'in kırsal kesimlerini vurmaya devam ettiklerini, şu Esad denilen kişinin de, bir noktada bize meydan okuyup, 'O yerleri geri alacağız!' demesini bir yana bırakalım ve konu ile ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya bakalım:

'Üç bakanlık arasında imzalanacak 'Güvenli Okul, Güvenli Gelecek' işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak.

Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 'güvenli eğitim koordinasyon görevlisi', okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP'den faydalanacak.

TYP'ye ilis¸kin bas¸vurular I·S¸KUR u"zerinden alınırken, program okulların ac¸ılmasıyla birlikte bas¸layacak' denildi.

Ehhh hayırlısı olsun!

SSK emeklisine en az bin 827 TL

Temmuz- Ağustos enflasyonu yüzde 2.86 çıkarken, SSK ve Bağ- Kur'luların ocak zammı için yüzde 3.87 ve 6.67 olmak üzere 2 farklı tahmin var.

Buna göre 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda en düşük maaş bin 827'ye, esnaf emeklilerinde bin 636 liraya çıkabilecek

Temmuz ayında maaşları artan, 2 bin lira bayram ikramiyesi alan emeklilerin gözü şimdi Ocak zammında. 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon Ocak zammının oranını gösterecek.

Bunun 2 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 2.86 çıktı.

Buna 4 aylık veri daha eklenecek, zam oranı ortaya çıkacak. Tahminler zam oranı için 2 farklı tahmini ortaya koyuyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre yüzde 3.87, ekonomistlerle yapılan beklenti anketine göre yüzde 6.67 olacak. İlk tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 39,52 ile 189,32 lira arasında artış yaşanacak.

İkinci tahmin gerçekleşirse de maaşlara 68,12 ile 326,31 lira arasında artış yansıtılacak.

Bağ-Kur esnaf emeklilerinde halen bin 533 lira 83 kuruş olan en düşük maaş, zam oranı yüzde 3.87 gerçekleşirse bin 593, yüzde 6.67 olursa bin 636 liraya çıkacak.

En düşük maaş 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda, artış yüzde 3.87 olursa bin 713 liradan bin 779 liraya, yüzde 6.67 olursa bin 827 liraya yükselecek. 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda ise en düşük maaş bin 89 liraya çıkacak.

Umut dünyası hep böyle hesaplar yapıyoruz, yapıyorlar ama sonrası...

Sonrasını ve gerçekleşeni yaşayarak görmeye çalışıyoruz...

İç giyim devi, konkordato talebinde bulundu

Son dakika haberleri, duyumları bitmek, tükenmek bilmiyor...

Daha önce yazdığımız gibi, örneğin Keskinoğlu ve Hotiç'de yaşadığımız kötü habere dün bir yenisi daha eklendi...

Mendo İç Giyim, Mendoğlu Çamaşırları ve Menpa Mağazacılık için konkordato talebinde bulunuldu.

Mahkeme, her iki şirket için de geçici mühlet verdi iki kişilik de konkordato komiseri heyeti atadı.

Tekstil sektöründeki geçmişi 40 yakın olan Osman Alyüz, çoğunluk hissedarı olduğu Mendo İç Giyim Tekstil Pazarlama Ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mendoğlu Çamaşırları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Menpa Mağazacılık Pazarlama Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi için konkordato başvurusunda bulundu.

Dava başvurusu İstanbul Anadolu 2. Asliye Mahkemesi'ne yapıldı. Mahkeme, yapılan başvuru sonrası, şirketleri hacizlere karşı korumaya alacak tedbir kararı verdi.

Davaya ilişkin ilk duruşma ise 30 Kasım günü yapılacak. Aynı zamanda, sektörel dernek konumundaki Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TİGSAD) başkanı da olan Alyüz'ün sahibi olduğu şirketler, iç giyim sektöründe önemli bir oyuncu konumunda.

Yazmıştım ama tekrarlayayım:

Konkordato nedir?

Bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşma.

DİP EKSPRES

6. Gelecek Nesil Zirvesi!

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği 18-40 yaş arası Gelecek Nesil üyeleri, Çeşme'de düzenlenen '6.Gelecek Nesil Zirvesi'nde bir araya geldi.

Aile şirketlerinin sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla gelecek nesillerin bilgi ve deneyim paylaşılmasını sağlayan zirvenin bu yılki konusu 'Profesyonelleştiremediklerimizden misiniz?' oldu.

TAİDER Gelecek NesilKomitesi Başkanı Kemal Urhan, gelecek nesillere yol göstermek ve amaçlarınıbelirlemelerine yardım etmek amacıyla pek çok toplantı ve atölye çalışmasıgerçekleştirdiklerini belirtti.

02-03 Kasım 2018tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek, zirvede, SabancıAilesi 3. nesil üyesi Ali Sabancı açış konuşmasını yapacak.