Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinde Çanakkale en hızlı hareket eden il oldu.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın yönetiminde ve koordinasyonunda yürütülen seferberlikte hedef 10 günde yüzde 10 istihdam artışı olarak belirlendi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), yüzde 10 istihdam artışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin üzerinden daha 12 saat bile geçmeden sahaya indi.

Hedef 10 günde yüzde 10

Çanakkale'de süren 'deprem fırtınası' gününe denk düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'istihdam seferberliğinde' ilde hızla çalışmalara başlanıldı. Cumhurbaşkanı'nın 'yüzde 5 istihdam artışı' seferberliği, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın 'Çanakkale'de 10 gün içinde yüzde 10 istihdam artışı' olarak belirlendi.
ÇTSO Başkanı Bülend Engin, seferberlikte önceliğin deprem bölgesine verildiğini belirterek 'Ayvacık başta olmak üzere depremden etkilenen yerleşim yerlerinde işsiz olanlara iş imkanı sağlanması için Cumhurbaşkanımız'ın seferberlik çağrısında öncelikli davranıyoruz. ÇTSO, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın da bu yöndeki direktifine öncelik vererek, İŞKUR ile birlikte deprem bölgesinde istihdam taramasına dün başladı.
Grubundaki ana gemisi Türkiye'nin ilk 10 büyük sanayi kuruluşu arasında, ikinci sanayi şirketi de ilk 100 arasında yer alan, merkezi İstanbul'da ve bu iki tesisi Çanakkale'de bulunan ÇTSO üyesi kuruluş İŞKUR ile köy taramalarına başladı' dedi.

Gümbür gümbür çökerteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda konuştu. Şura'da önemli grupların patronlarına istihdam çağrısı yapan Erdoğan 'Bu seferberlikle işsizliği gümbür gümbür çökerteceğiz' dedi.
Erdoğan bu istihdam seferberliğinin Tüm Türkiye'de gerçekleşeceğini belirtti. Maliye Bakanı Ağbal, vergi indirimleri konusunda otomotiv sektörüne de yeşil ışık yakarken, 'Ekonomiye can katacak her düzenleme için karşılıklı oturur, konuşuruz' ifadesini kullandı. Varlık Fonu'yla ilgili denetim olmayacağı eleştirilerinin haksız olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, şirketlerin yönetimine müdahale olmayacağını belirtti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 'TSE, belgelendirdiği her eşdeğer parçayı, belgelendirilen üreticiye hologram vererek ve 'hologram.tse.org.tr' adresinden kontrolünü sağlayarak kalitesiz ürün kullanımının önüne geçecek' dedi.
Dünyanın 22 ülkesinde Simit Sarayı bayrağını dalgalandıran girişimci Türk iş adamı Abdullah Kavukcu, ünlü cafe zincirinin Sırbistan'daki 11 mağazasını alıyor.

57 üye ülke katılacak
 
Discover Events Uluslararası Fuar Hizmetleri, 20 Ocak tarihinde Fas'ta OIC (İslam İşbirliği Teşkilatı) bir anlaşmaya imza attı.
Anlaşma gereğince bundan böyle Türkiye'de yapılan Helal Expo fuarı, OİC'in resmi olarak desteklediği tek helal fuar olacak. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın tek helal fuarı olarak kabul edilecek etkinliğe 57 üye ülkenin katılımı sağlanacak.
Geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türk Standartları Enstitüsü, İslam Ülkeleri Standartlar, Metroloji Enstitüsü ve Discover Events iş birliği gerçekleşen zirvede 90 konuşmacı helal ürünler ve finans piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.
Başarıyla gerçekleşen fuarın ardından Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı Yunus Ete, Fas'a giderek anlaşmayı imzaladı.
2017 yılı Kasım ayında gerçekleşecek olan 3. Dünya Helal Zirvesi'ne 57 ülkeden katılım olması bekleniyor.

ÖTV ve KDV indirimi sektörü hareketlendirdi

Mobilya sektöründe devlet tarafından açıklanan ÖTV'nin sıfıra çekilmesi ve KDV'nin %8'e düşürülmesiyle piyasalarda hareketli bir dönem başladı. 30 Nisan'a kadar sürecek bu geçici indirimin, sektöre ciddi bir moral ve motivasyon sağladığını dile getiren Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, yapılan iyileştirme oranlarının, hafta sonu satışları olumlu yönde etkilediğini belirterek bu indirimin sektöre ivme kazandıracağını söyledi.

DİP EKSPRES
 
Trakya Endüstriyel Hammaddeler Çalıştayı

 
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından, 3-4 Mart 2017 tarihleri arasında Edirne' de, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'n da 'Trakya Endüstriyel Hammaddeler Çalıştayı' gerçekleştirilecek.  
Trakya'da oluşan 'Endüstriyel Hammaddelerin' jeolojik özellikleri, arama, üretimi ile zenginleştirme yöntemlerini bilimsel ortamda tartışmak ve ulusal-uluslararası gelişmelere göre ekonomik değerlendirmesini yapmak, sektörde yaşanan sorunlar ile bunların çözümleri hede?ne ulaşmak bu çalıştayın ana ilkeleri.
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin sorumluluk alanında bulunan İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerindeki endüstriyel hammaddelerin incelenip değerlendirileceği çalıştaya katılımınızdan onur duyacağımızı belirtir, asıl amacın toplumsal kalkınmaya hizmet olduğunu vurgulamak isteriz.' dedi, düzenleme Kurulu Adına Prof. Dr. Yüksel Örgün Tutay. (JMO İstanbul Şube Başkanı)