Yerelde kalkınma nasıl olur?
Bunu İzmir hep gösteriyor ve bir noktada başarıyor. Sadece fabrikaların kurulması ve sanayi ile mi?
Yoksa tarım ya da turizm veya fuarları ile mi?
Geçenlerde okudum:
Bodrum'un bir yılda kazancını, Yunanlıların Mikonos adası mı, yoksa bir başkası mı, 'gemi turizmi' ile üç günde kazanıyormuş...
Ama şimdi Alaçatı (Çeşme), Urla, Selçuk ve hatta Tire önemli bir noktayı yakaladı...
İpin ucunu çekiyorlar, bakalım sonunda ne çıkacak?
Neyse lafı fazla uzatmadan sizlerle paylaşayım: Buna 'Dalgıç'tan otların büyülü dünyası'na davet!' de diyebiliriz.

Geçen yıl da davet etmişti

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl 9. kez düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali'ne tüm vatandaşları davet ederek, 'Türkiye'nin en popüler etkinliklerinden biri ve bölgenin en büyük festivali olan 9. Alaçatı Ot Festivali'ne tüm vatandaşlarımızı bekliyorum' dedi.
Alaçatı'da 4 gün sürecek festivalin her sene renkli görüntülere sahne olan ve ilgiyle izlenen korteji Cuma günü saat 13:00'de başlayacak. Çeşme Belediyesi'nin '9 Durak 9 Deneyim' kapsamında 5-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği, 9. Alaçatı Ot Festivali için birçok turizm acentesi programlarını yayınladılar. Festival etkinliklerini izlemek isteyen yerli turistler ise İzmir ve ilçelerinde bulunan otellere rezervasyonlarını yaptırdılar.

En önemli sorun!

Ben bu arada bir okuyucumuzun izlenimini paylaşayım: Doğma büyüme İstanbullu olan emekli bir maliyeci şunları yazmış: 'Geçen yıl okul arkadaşlarımla, dört Bayan İzmir'de buluştuk. Ben Beşiktaş'tan geldim. Bir arkadaşım Menemen'den, diğeri Foça'dan ve dördüncümüz Ankara'dan idi...
Bu yıl yine bu festivale gideceğiz. Ancak belediye fiyatları denetlemeli. İkincisi; tuvalet sorunu mutlaka çözülmeli. Düşünün uzun kuyruklar ve pislik. Herhalde yetkililer de, halkımız gibi ne demek istediğimi anlamıştır. İnsanların pişman olmaması için herkesi göreve çağırıyorum.' Vergi Dairesi'nden 'tahakkuk şefi' olarak emekli olan okuyucumuzun yazdıkları bunlar...
Demek ki, miting alanlarına olduğu gibi seyyar tuvaletler şart!

Sonucu merakla bekleniyor

Bir süredir Türkiye'nin çeşitli yörelerinde partili partisiz tüm insanlarımız gösteri yapıyor, yürüyüşler düzenliyor, bildiriler yayımlıyor. Perşembe günü de, Çiftçi-Sen, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, Tarım Orkam-SEN, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası, TMMOB, Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB. Kimya Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraatçılar Derneği basın açıklaması yaptı.
'Çiftçiye, orman köylüsüne ve ülke ekonomisine darbe indiriliyor! Şeker Fabrikaları Özelleştiriliyor!
Yeni Torba Tasarıyla Ormanlarımızın, Arazilerimizin Ve Sularımızın Özelleştirilmesinin Önü Açılıyor!
Bilindiği üzere çiftçimizi, köylümüzü, tüketicimizi ve ülke ekonomimizi yakından ilgilendiren iki önemli konu ülke gündemindedir. Türk Şekere ait 14 Şeker Fabrikasının Satışı ve DSİ ve Ormanlarımızı Sularımızın özelleştirilmesinin önünü açan 929 Esas Sayılı Torba Kanun Tasarısı 'konularında bilgilendirme yaptılar.


DİP EKSPRES

Çin, misilleme yapıyor


Çin ABD ile arasındaki ticaret geriliminde misilleme yaparak ABD'nin ihracatına ağır gümrük vergileri koyuyor. Gümrük vergisine tabi olacak ABD ihraç ürünleri arasında uçak ve otomobil de var.
Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'den ithal edilen  ve içinde soya fasulyesi ve kimyasallar da bulunan 106 ürüne ilişkin olarak 50 milyar değer üzerine %25 oranında gümrük vergisi koymayı planladığını duyurdu.
Çin'in bu açıklaması, bir gün önce Salı itibariyle Trump yönetiminin açıkladığı ve %25'lik gümrük vergisine tabi kılmaya hazırlandığı 1.300 ürünü kapsayan ve yıllık 50 milyar dolar tutan listeye karşı bir misilleme niteliğinde.

'Ticari savaşın' galibi olmaz

Çin Ticaret Bakanlığı, 'ticari savaşın' bir galibinin olmayacağını ve sorunu istişare yoluyla çözme kapısının hep açık tutulduğunu açıkladı.
Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Shouwen, Çin ve ABD arasında yaşanan 'ticari sürtüşmelere' ilişkin olarak, Çin'in öteden beri sorunu görüşme ve istişare yoluyla çözme tavrı sergilediğini belirtti. Wang, 'ticari sürtüşme' ifadesinin, Çin 'ticari savaş' istemediği için tercih edildiğine işaret ederek, 'ticari savaşın' bir galibi olmayacağını vurguladı.