Zaman çok çabuk geçiyor. Doğan büyüyor. İnsanın hayatında zamanla herşey değişiyor. Bedenimiz, düşüncelerimiz, arkadaşlarımız, çevremiz, önceliklerimiz değişim gösteriyor. Edindiğimiz deneyimler, bilgiler bize yeni davranışlar öğretiyor. Çocukken en önemli kimliğimiz öğrenci olmak, örneğin okul takımındaysanız sporcu olmakken, meslek sahibi olunca 'doktor', 'avukat', 'politikacı' gibi kimliklerimiz oluyor. Bunun yanında eş, anne, kardeş olmak gibi toplumsal kimlikler var. Ben bugün yani 28 ekimde annelik kimliğimi sonuna kadar yaşıyorum. Çünkü oğlum Burak 5 yaşını doldurdu bugün. Nice yaşlara canım oğlum.
Çocukluğumdan kalan en güzel anılarım hep bayramlardır. Rahmetli babaannemin evinde tüm amcalarım, halalarım (biraz kalabalık aileyiz), yengeler, enişteler, kuzenler derken tüm sülale bir araya gelirdik. Yine rahmetle andığım teyzelerim, eniştem ve kuzenlerimle benim için çok kıymetli hatıralarım var. Büyüklerimin ellerini öpünce bilirdim ki arkasından ya hediye gelecek ya da oyuncak almam için para. Aile gibisi yok bunu en iyi bayramlarda anlıyor insan. Evet kayıplarımız var, ama evlenince, çocuklar oldukça bakıyoruz ki artılarımız da var. Sanırım bu durum hepimiz için aynı. Artılar eksiler derken hayat devam ediyor. Bir günü ertesi gün kovalıyor, zaman akıyor.
Yarın da cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümü. Bayrağımızı balkona astım bile! Ulu önder Atatürk'ü, tüm silah arkadaşlarını ve canla başla vatanı savunan kadını erkeğiyle tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum.
Geçmişimize bakıyoruz, geleceğimizi ancak hayal edebiliyoruz ama biliyoruz ki en önemlisi yine 'sağlık'. Sağlığımız yerinde olsun da daha nice dini ve milli bayramlarımızı sevdiklerimizle kutlayalım.
Sağlıkla kalın.