Hafta içerisinde oynanılan karşılaşmalarla Türkiye Süper Ligi'nde sezon tamamlandı. Şampiyon Beşiktaş; büyük bir yönetimsel ve teknik beceri ile kazandığı şampiyonluğu haklı şekilde doyasıya kutlarken; küme düşen takımların yine gözyaşları vardı. Bu karşılaşmalarla bu sezon Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek takımlar da belirlenmiş oldu.  Kıl payı farkla Kasımpaşa Avrupa biletini kaçırırken; Başakşehir ve Osmanlıspor takımları gelecek sezon ülkemizi Avrupa'da temsil etme hakkını kazandı.
'Futbol sadece futbol değildir' sözünün belki de en fazla geçerli olduğu ülkelerden biridir Türkiye. Daha 3-4 yıl önce varlıkları olmayan iki kulüp bugün Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanıyorsa, bu başarıyı yönetimsel ve teknik olarak başarı sayabilir miyiz? Türkiye'de mevcut iktidar her şeyi belirleme hakkını kendinde görüyor. Avrupa'da ülkemizi temsil edecek bu iki kulüp, yaratılan yeni Türkiye'nin iki kulübüdür. Yüzer yıllık kulüpler; maçlarını oynayacak stat bulamazken, devlet bu kulüplere her türlü maddi ve manevi desteği sağlayarak haksız bir rekabet ortamı hazırlamıştır. Şike; bir maçın sonucuna etki etmek ise; devlet kulüplerin tarihlerine ve geleceklerine etki etmektedir. Bu etkiyle, geçmişi, tarihi ve muhtemelen bu iktidarın sonlanmasıyla geleceği olmayacak kulüpler bugünün boşalmış tribünleri önünde başarıya ulaştığı var sayılan ekiplerdir. 
Her yerde Atatürk'ün ismi yok edilmek için Arena statları yapılıyor diye içi boş yaygara koparanlar; ortadaki somut gerçeklere gözlerini yumuyorlar. Arsenal'in Highbury stadı Emirates; Ajax'ın De Meer stadı Amsterdam Arena; Juventus'un Della Alpi stadı Juventus Arena olurken; sizce Atatürk'e karşı bir eylem var mıdır? Endüstriyel futbol, romantik futbolseverlere sadece yeni bir galibiyet daha almaktadır. Çürütülebilir iddialarla; Atatürk'ün adını statlardan siliniyor diye gürültü yapanlar; meclis başkanının, cumhurbaşkanının Atatürk'ün ismini ağzına bile alamadığı gerçeğini seslendirmekten korkanlardır. Her cumhuriyete özgü tören; terör, yas ve kişisel sebeplerle kutlanmazken; kendilerine ait her değer teröre karşı boyun eğmeme sloganıyla içtenlikle kutlanmaktadır. Sen; bu ikiyüzlülüğe ses çıkaramıyor ve göz yumuyorsan varsın Atatürk Stadı Arena olsun.
Cumhuriyetle özdeşleşmiş her şey yok edilirken; cumhuriyetle anılan kulüplerin de can damarları kesiliyor. Şunun farkında değiller. Bu kulüpler; cumhuriyetin emanetleridir. Cumhuriyete sahip çıktığını iddia eden siyasetçi ve kitleler; futbolun sadece futbol olmadığı ülkemizde; cumhuriyetin emanetleri olan kulüplerimize de sahip çıkmalısınız.