Otomotiv tedarik sanayi ihracatının yüzde 70'ini temsil eden ve sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan TAYSAD, Bursa'da toplandı. Bursa'daki üyelerin bir araya getirildiği toplantıda, otomotiv sektörünün geleceğine ışık tutacak sunumlar yapıldı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 150 yıl kadar önce 'mekanik' birer cihaz olarak doğan otomobillerin nasıl elektronik cihazlara dönüşmekte olduğunu anlattı.


62 yıllık deneyim


İlk üniversite-sanayi işbirliğini 1968 yılında Piyale firmasıyla birlikte gerçekleştirdiği endüstriyel tarhana üretimi ile yapan Ege Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin 62'nci yılında daha fazla proje ile Ar-Ge ekosistemini geliştirmeyi hedefliyor.
2016 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksinde 13'üncü sırada yer alan Ege Üniversitesi'nin gelecek yıl için bir hedefi de Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi ilk 10 üniversitesi arasında yer almak.
Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 'Sanayinin güncel talepleri doğrultusunda akademik çalışma çeşitliliğimizi ve olanaklarımızı artırıp yeni kaynaklar oluşturarak, ortak ve etkin kullanımla ülkemize daha fazla ekonomik katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz' açıklamasında bulundu.
 

Farkındalık yaratmak için


EBİLTEM-TTO'nun temel amaçlarından biri, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak. EBIC-Ege, EBİLTEM-TTO'nun öne çıkan projelerinden biri. Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası işbirliğinde 2008 yılından bu yana sürdürülen projede İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Denizli ve Afyon'dan 279 adet teknolojik ve ticari uluslararası işbirliği oluşturuldu, toplam 60 milyon Euro düzeyinde ticaret ve işbirliği hacmi yaratılırken 415 kişiye istihdam sağlandı. Ege bölgesindeki firmalarda Ar-Ge, inovasyon, uluslararası işbirliği ve fon destekleri konularında farkındalık yaratma amaçlı 710 Bilgi Günü düzenlenirken 9 bin 700 firma yerinde ziyaret edildi.
 

Gönüllerin gönüllü dostu


Geleneksel tatların ustası Kırçiçeği, Türkiye genelindeki 20 şubesinde 11 ayın sultanı Ramazan'da misafirlerini hem iftar hem de sahurda ağırlıyor. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş, 'Kırçiçeği ailesi olarak en büyük gururumuz gönüllerin dostu oluşumuz. Sosyal sorumluluk projelerimizle topluma değer katıp, insanlara mutluluk verirken onlar da bizi kalplerindeki en güzel yere taşıdı. 32 yıl önce kurulduğumuz zaman gelen Kırçiçeği'nin lezzet aşıkları, bugün sofralarımıza çocuklarıyla, gelinleriyle, teyzeleri, amcalarıyla konuk oluyor. Ailemiz giderek büyürken, geleneksel lezzetlerimizin genç kuşak tarafından da beğenilmesi bizi ayrıca mutlu ediyor' dedi.
 
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, borç limitinin Kongre yaz tatiline girmeden önce yükseltilmeyebileceğine  işaret etti.
Ryan, Cumhuriyetçi Kongre liderlerinin düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Geçerlilik süresi 16 Mart'ta dolan federal borç limitinin hükümet temerrüde düşmeden yükseltileceğini belirten Ryan, buna karşın ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in sunduğu takvime uyulup uyulmayacağı konusunda söz veremeyeceğini belirtti.
Ryan, Mnuchin'in borç limitinin mümkün olduğunca erken artırılmasını istemesinin normal olduğunu ifade ederken, 'Hazine Bakanı Mnuchin bizden borç limitini gecikmeden artırmamızı açıkça istedi. Bu her hazine bakanının yaptığı ve yapması gereken şey' dedi.
Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen liderlerinden Ryan, borç limitinin  Mnuchin'in istediği üzere ABD Kongresi yaz tatiline girmeden önce yükseltilip yükseltilmeyeceği  sorusuna ise 'Basın önünde kendimle pazarlık yapmayacağım' yanıtını verdi.
Ryan'ın bu yanıtı, ABD Temsilciler Meclisi'nin borç limiti için Hazine Bakanı Mnuchin'in verdiği takvime uyulmayabileceği şeklinde yorumlandı.
 

Dip Ekspres


TEGV'de yaz etkinlikleri 12 Haziran'da Başlıyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), çocukların tatilde hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan, hem de eğitimlerine katkıda bulunan 'Yaz Etkinlikleri' 12 Haziran'da başlıyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın her yıl gerçekleştirdiği Yaz Etkinlikleri; çocukların yaz dönemini çeşitli aktiviteler yaparak geçirebilecekleri ve kendilerini pek çok açıdan besleyebilecekleri olanaklar sunuyor. Yaklaşık on hafta sürecek olan TEGV Yaz Etkinlikleri, 12 Haziran - 18 Ağustos tarihleri arasında TEGV'in Türkiye geneline yayılmış 9 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği Gezici Öğrenim Biriminde ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık olacak. TEGV Yaz Etkinlikleri kapsamında, ilköğretim çağındaki çocuklar için gönüllü ağabey ve ablaların eşliğinde 'Yaz Kulübü' eğitim programı, kulüp etkinlikleri, eğlenceli bilim etkinlikleri, spor, sanat, kutu oyunları, geziler, seçmeli projeler ve serbest etkinlikler uygulanıyor.