Avrupa derdindeki Göztepe, can derdindeki Kasımpaşa'yı evinde ağırladı. Konuk takım 1 puana bile razı olsa da, 2-0 kazanarak evine 3 puanla döndü.
Tek kale oynanan bir mücadele oldu dersem, yanılmam. Göztepe gol için bastırdı, sağlı sollu geldi ama ceza alanında yeterince çoğalamadı. Kasımpaşa defansı da oldukça dikkatliydi, kolay kolay açık vermedi.
Gün, Kasımpaşa'nın günüydü. Sarı kırmızılıların bulamadığı pozisyonu, biraz da şansının yardımıyla İstanbul ekibi buldu. Tek başına Veigneau kalabalığa girdi. Castro topu kesti ama yine de Veigneau'nün önünde kaldı. Kaleciyle karşı karşıya golü kaçırdı. Bu pozisyonda Göztepe defansı S.O.S. verdi. Bu ilk olmayacaktı.
Kullanılan köşe vuruşunda, uzaklaştırılan top sonrası, ön direği koruyan Sabri sağ çarpraza, ceza alanı dışına doğru koştu. Takım arkadaşları oldukça ileriye çıkmıştı. 2 rakip oyuncuyu geçtikten sonra durakladı. Veysel Sarı da ofsaytta kaldığını görünce, kurtulmak için hareketlendi. Tam ofsayttan çıkar çıkmaz Popov ceza alanına doğru rastgele doldurdu. Top bomboş durumdaki Veysel Sarı'ya geldi. Göğsüyle alıp, takımını öne geçirdi. Burada Sabri takım arkadaşlarının hizasına kadar gitmeliydi. Geride kalması golü getirdi.
Göztepe ataklarına devam etti, Kasımpaşa da defansa... İlk yarı bitmek üzereyken Demba Ba'nın attığı gole hakem faul verdi. Demba Ba önündeki Veysel'e doğru elini uzattı. Amacı yüksekten kendine doğru gelen topa, Veysel'in geri geri koşarken üzerine çıkmamasıydı. Geri geri gitmedi ve zıpladı, topa dokunamadı. Yere düştü. Normal bir düşüştü ve Ba'nın hiç bir etkisi yoktu. Sadece eli sırtındaydı. Hakem bunu itme olarak değerlendirdi.
İkinci yarıda da senaryo aynıydı, gol yoktu. Kosanovic çok basit 2 sarı kart aldı ve atıldı, senaryo yine değişmedi. Tüm hatlarıyla yüklendi, bir hızlı hücum sonrası 2. golü yedi.
İstatistikler de maçı anlatmaya yetiyordu. Göztepe 25 şutta 8 isabet 0 gol, Kasımpaşa 8 şut 3 isabet 2 gol...

Balıkesir tekrardan ümitlendi

Balıkesirspor, Eskişehirspor deplasmanındaydı. Balıkesir'in yenmesi demek ilk 6 şansını sürdürmesi demek, yenilmesi demek küme düşme endişesini az da olsa yaşaması demekti. Böylesine ilginç bir durumdaydı. Eskişehir için ise küme düşme hattına girme olasılığı vardı.
Eskişehir çok inanmış ve taraftarını da arkasına almıştı. Yüklendi de yüklendi. Balıkesir defansı, topu paslarla ileriye taşımaya çalıştı ancak yardımlaşma neredeyse yoktu. Topu alan tek kaldı, sıkıştı, gelişi güzel ileriye vurmak zorunda kaldı.
Kanattan Mezenga, ortadan da Ofoedu çok zorluk çıkardı. Balıkesir defansı bu iki oyuncuyu tutmakta zorlandı.
42. dakikada Semih doğrudan kırmızı kart gördü. Topa vurdu ama sonrasında kaldırdığı ayağını rakibinden hiç sakınmadı, baldırına bir darbe yapıştırdı. Ayağını çekebilirdi.
Bu kırmızı karta rağmen yine ev sahibi takım üstündü ancak golü bulan konuk takım oldu. Bu arada da taraftarların tezahüratlarının etkisiyle oyun fazlaca gerilmişti. Tartışmalar hat safhadaydı.
İkinci yarıda da gol arayan Eski Es'ti. Beraberliği yakalasa da, goller bulan Balkes'ti.
Balıkesir, tekrar öne geçtikten sonra, pas yapmaya başladı. Rakibi de yorulmuştu artık. Oyun kontrolünü ancak o zaman ele geçirdi. 3. golden sonra da rakibinin üzerine gitmemeye başladı. Saygıdan olsa gerek, daha fazla gol atıp, rencide etmek istemediler. Bulduğu 2 golde de, pek sevinmemişlerdi. Sahadan Baltok Balıkesirspor 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
3 oyuncudan bahsedeceğim. Sedat, orta sahada aldığı topla defans arkasına sarktı. Biraz yavaş kalınca kaleye yönelemedi. Kaleye doğru gidebilse, kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Çapraza gitti, pozisyon kayboldu. Biraz daha hızlı olması gerekiyor.
Oğuzhan hızlı hücuma kalktı. Arkadaşı uygunken pas atmadı. Arkasından rakibi geldi, tereyağından kıl çeker gibi topu aldı ve gitti. Topu saklamayı başaramadı. Bu kadar kolay kaptırmamalıydı.
Oğuz Yılmaz, ceza alanı içerisinde Ofoedu'ya kolunu uzattı. Hakem penaltı çalabilirdi, riskli bir hareketti. Kolunu ve elini kesinlikle sakınmalı.

Ve Denizli düşme hattından çıktı

Denizlispor, şampiyonluk adayı Ankaragücü'nü sahasında 3-1'lik skorla yenerek, küme düşme hattından çıkmayı başardı.  
Maça Denizlispor üstün başladı. Öne de geçti. Sonrasında denge kurulmaya başlandı. Sık sık da oyun durdu, oldukça yavaşladı.
Alihan'ın Mehmet'e karşı bir davası vardı oyun içinde. Üzerine üzerine oynadı. Ayağına bastığı bir pozisyonda da 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. Keskin sirke küpe zarar. Bunun için maçın kırılma anı denebilir. İlk yarının sonlarıydı ve 45 dakika daha vardı. Hemen ardından gelen 2. gol ile de ev sahibi takım oldukça rahatladı.
3-0'dan sonra Denizlispor oyundan düştü, Ankaragücü gol aramaya başladı. Erkenden bulabilirdi, neyse ki Zeki günündeydi. Yeşil siyahlılar buna çok dikkat etmeliler. Son düdük çalmadan maç bitmez.

Akhisar elinden kaçırdı

Akhisarspor, kazanabileceği bir maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Güçlü Medipol Başakşehir karşısında maça tam saha pres ile başladı ama bunda pek başarılı olamadı. Kişisel olarak yapsalarda tüm takım bu prese eşlik edemedi. Top genellikle Başakşehirli oyuncuların ayağında kaldı.
Her şeye rağmen öne geçmeyi başaran Teleset Mobilya Akhisarspor, farkı arttıracak şansları da yakaladı, değerlendiremedi. İkinci yarının başında yenen golle skora denge geldi. 75. dakikada ise, topun dışarıya çıktığını fark edemeyen hakem oyunu durdurmadı, ardından konuk takım 2-1 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.