Bunlar bence büyük dolandırıcı. Umarım artık bu tür organizasyonların, kandırmacıların, aldatmacaların önüne geçilecek yasal tedbirler alınır. Önce binlerce iş adamına, firmaya, kuruma, fabrikaya, sanayiciye, girişimciye aklınıza kim geliyorsa ona gönderilen mektubu paylaşayım:
Şöyle deniliyor:
Sayın Bayanlar ve Baylar,
Sizi 15. International Business Awards® hakkında bilgilendirmekten memnuniyet duyuyoruz.
International Business Awards® 13 Haziran son giriş tarihi
Kazananların ödülleri, Londra'daki törende takdim edilecek
Troisdorf, Almanya // Fairfax, VA,ABD, 31 Mayıs - Stevie® Awards, The International Business Awards® organizatörü, 2018 yarışması için son giriş tarihini 13 Haziran olarak duyurdu.
Dünyanın önde gelen iş ödülleri programı olarak tanınan IBA'lar, her yıl 50'den fazla ülke ve bölgede bulunan kuruluşlardan aday göstermektedirler. Dünya çapında tüm birey ve kuruluşlar - kamu ve özel, kar amaçlı ve kar amacı gütmeyen, büyük ve küçük The International Business Awards® ödülüne aday gösterilebilir.
2018 ödülleri, 2017 yılının başından bu yana olan başarıları onurlandıracak. Giriş bilgileri şu adreste mevcuttur: www.StevieAwards.com/IBA adresinde yer almaktadır. 150 yöneticinin de katılımıyla jüri, Stevie Award kazananlarını belirleyecek.
Sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak. Stevie Award kazananlarına, 20 Ekim tarihinde Londra, Birleşik Krallık'ta, düzenlenecek gala yemeğinde ödülleri takdim edilecek.
The International Business Awards® başarıyı, iş yerinin birçok özelliği açısından kabul ediyor.
 Kategoriler, Management Awards-Yönetim Ödülleri, Company of the Year- Yılın Şirketi Ödülleri, Customer Service Awards- Müşteri Hizmeti Ödülleri, Entrepreneur Awards-Grişimci Ödülleri, PR Awards- PR Ödülleri, Web Awards- Web Ödülleri ve daha fazlası.

Mühim olan kimseyi boş çevirmemek

Birçok sektörde Yılın Girişimcisi ve Kurucu Ekipleri tanımak için yeni bir kategoriler grubu da dahil olmak üzere 2018 yarışması için çeşitli yeni kategoriler tanıtıldı. Yeni yedi Yazılım Çözümleri kategorilerine ek olarak, Yeni Ürün & Hizmetler kısmında, İçerik Çözümlerini tanımak için yeni bir seçim var. Basım kategorisinde yeni bir kategori var:
En iyi Beyaz Kitap ya da Araştırma Raporu Pazarlama kategorisinde ise Yılın Meşgul Topluluk kategorisi yer almaktadır. Hakla İlişkiler kısmında, yeni iki tane PR Kampanya kategorisi yer almaktadır. Son olarak, Yönetim kısmında da dört yeni Hayat boyu Başarılar Ödülleri yer almaktadır.'

Parayı veren düdüğü öttürüyor!

Bu nedir söyleyeyim: Parayı bastır, senin gibiler için tören düzenleyelim ve sen de vatandaşı kandır. Bu yıllardır oynanan bir oyun. Düzenleyicileri arıyorsun...
Sana bir yüklü fatura çıkarıyorlar. Ödüyorsun ve deseni dünyanın en iyi firması ilan ediyorlar. Tabii parana göre muamele yapılıyor. Dolarlar, avrolar, bu firmalara ödeniyor. Senin firman da, 'Biz dünya çapındayız, Yine bilmem ne ödülü aldık' diyerek halkı kandırıyorlar. Yani parayı veren düdüğü çalıyor...
Bu belirttiğim gibi yeni bir dolandırıcılık sistemi değil. Bu hilekarların birbirini bulduğu bir sistem...
Alan da memnun, satan da. Olan hep milyonlarca tüketiciye oluyor. Yani bir liralık ürünü beş liraya 'garantili', 'güvenli' ve 'sağlıklı' diye alıyor. Bilenler de bunu bir şekilde karşıdan seyrediyor.
İsterseniz siz de bunları arayın, 'Ben dünyanın en sağlıklı ürününü, örneğin zeytinyağını yapıyorum' deyin, size de 'Bir altın zeytin dalı' ödülü verirler. Siz de beş liralık ürünü, 25 liraya satarsınız. Herkes de seyreder. Hatta millet almak için kuyruğa bile girer. Tabii ki konumuz zeytinyağı değil, hikaye yazmak gerekiyordu, zeytini ele aldım...

DİP EKSPRES

Türk yatırımcıya Şincan çağrısı

Dünya ticaretini yakından etkileyen 'İpek Yolu - Bir Kuşak Bir Yol' projesini uygulamaya koyan Çin, Türk yatırımcıları Uygur Özerk Bölgesi'nde yatırıma davet etti. Çinli yetkili Jie Li, "Türk işadamları bu olanaktan faydalanmalı" dedi.
Şincan Uygur Özerk Bölgesi, söz konusu proje çerçevesinde 'çekirdek bölge' ilan edilmesiyle birlikte ulaşım kavşağı oldu. Aynı zamanda, ticaret - lojistik merkezi, finans merkezi, sağlık merkezi ve kültür - bilim - eğitim merkezi kapsamında 5 büyük merkezin inşasına başlandı.
Bölge Rusya, Kazakistan, Orta Asya Cumhuriyetleri, Moğolistan, Pakistan, Hindistan ve Afganistan ile komşu olması nedeniyle büyük bir avantaja sahip.
Bu avantajın başlıca nedeni, sınır komşuları nedeniyle 17 ulusal sınır kapısı bulunması.
Bu açıdan bakıldığında, İpek Yolu'nun merkez üssü, Avrasya karasal köprüsünün kavşağı oldu.