11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Refah Partisi dönemine ait olan 'kayıp trilyon' davasıyla ilgili ifade verdi.

Gül daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş ve dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davaların sonuçlanmasını ve gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.

Başsavcılığın ilgili dosyayı tekemmül ettirmek maksadıyla hukuki usuller çerçevesinde ifadeye davet etmesi neticesinde 11. Cumhurbaşkanı Gül dün savcılığa giderek ifadesini verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gül, hukuk devletinin bu olduğunu, kimsenin imtiyazlı olmadığını ve suçun olup olmadığına dair yetkinin yargıya ait olduğunu söyledi. O dönemle Refah Partisi'nin Dış İlişkileri'nden sorumlu olduğunu belirten Gül, parasal hiçbir konuda hak ve yetkiye sahip olmadığını söyledi. Davada adı geçen herkesin ifadesinin alındığını söyleyen Gül, hukuka duyduğu saygı nedeniyle ifade vermeye gittiğini vurguladı.

Davaya bakan Ağır Ceza Mahkemesi’nin, bütün parti yetkilileri hakkında beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, hukukun eksiksiz ve kusursuz işlemesi için ve hiçbir kuşkunun kalmaması için ifade verdiğini söyledi.