Selim Selimoğlu- Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Dr.Fatih Erbakan Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı'nın düzenlemiş olduğu panelde, dünyada ve ülkemizde yaşanan yanlışlıkları dile getirdi. Erbakan, "Faizci kapitalist sistem siyonizm tarafından özel bir sistem olarak yürütülüyor ve refah yerine sömürüyü getiriyor. Ak Parti iktidarı Türkiye'de 10 yıldır toplam 50 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bu süre içinde faize, yani siyonizmin sömürü çarkına ödenen para 400 milyar dolardır. Siyonizmin yanlış hak anlayışı ve bencilliği yüzünden kan ve gözyaşı pompalıyor. İnsanlığı bu zulümlerden kurtarmak için mücadele ediyoruz. Dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar Türkiye'deki Milli Görüş şuurunun bilinci ve manevi desteğiyle mücadelelerini yürüttüyorlar" dedi.

Güçlü bir şekilde iktidara geldikten sonra D-8 projesini canlandıracaklarını vurgulayan Erbakan, "İran, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Mısır, Nijerya, Türkiye'nin önderliğinde kendi inancına, gücüne, milli kaynaklarına dayanarak güçlenecek. Dış borç alımını hemen durduracağız. Böylece dünya siyonizmine ödenen faiz ödenmeyecek. Amerikan dolarını kullanmayı derhal bırakacağız. Çünkü bu dolar bir sömürü aracıdır. İkinci adımda iki milyarlık İslam alemini yanımıza alarak D-60'ları kuracağız. Böylece kendi para birimimizi, kendi savunma sanayimizi, kendi finans sistemimizi, kendi Birleşmiş Milletlerimizi kuracağız. Son olarak D-160'ları kurarak dünyada tüm ezilen ve sömürülen ülkeleri yanımıza alacağız. Böylece huzur ve barışın, adaletin, refahın, insan haklarının hâkim olduğu yeni bir saadet dünyası tesis edeceğiz" şeklinde açıklamalar yaptı.  

İl teşkilatının aylık çalışmalarının değerlendirildiği divan toplantısı, Hakemler Derneği Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıda, SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri Mehmet Altınöz ile Bilal Hazırbulan, İl Başkanı Bayram Sakartepe, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili hazır bulundu.