Uçar, "Bu temmuz sıcağında üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız var güçleriyle çalışıyor. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hafta bin 400 üye hedefi koymamıza rağmen yaz tatili, sıcak dinlemeyen üyelerimiz tam bin 600 vatandaşımızı Ak Partili yaptı" dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar ise "Hükümetimiz 3'üncü yargı reformu paketiyle cezaevlerindeki insanların daha demokratik bir şekilde yargılanmalarını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Meclisin önemli bir gücü ellerindeyken bunu yaptılar. Bu yolla Türkiye'nin bir çok yerinde cezaevlerindeki tutuklu insanlar tahliye edildi ve daha demokratik bir ortamda yargılanma ortamı bulacaklar" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Davası'ndaki tahliyelerinde kendilerini memnun ettiğini ancak bu tahliyelerin beraat anlamına gelmediğine dikkat çeken Çakar, "Kimse bu tahliyeleri beraat veya serbest kalma anlamına geldiği anlamını çıkarmasın. Halkın makamını, parasını idare edenler bir suçları varsa çekecekler. Ancak tahliye olan idarecilerin ve belediyeyle iş yapan vatandaşların tutuksuz yargılanmalarından memnun oldum" dedi.

Konuşmaların ardından Partiye katılan vatandaşlar adına bazı üyelere semboluk olarak parti rozeti takıldı.