Esin Gençel- Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar'ın 'Karabağlar, Akbağlar olacak' sözleri tartışma konusu oldu. Karabağlar Belediye Meclisi'nde de gündeme gelen konuyla ilgili CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, "Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar'ın öncelikle halkın içine girip, halkın ne düşündüğünü öğrenmesi lazım. Bu isimle Ak Parti zannedersem hayal dünyasında yaşıyor. 35 İzmir, 35 Proje deniyor. Ama 35 projenin bir tanesi bile Karabağlar'da yok. Karabağlar İzmir'in en büyük ilçesi. Karabağlar ilçe olalı 3 yıl oldu. Fakat bir hükümet binası bile yok. İnsanların günlük ihtiyaçlarını görebileceği nüfus, tapu kadastro ve sağlık müdürlükleri her biri ayrı yerde. Öncelikle Uçar, bunlarla uğraşmalı. Halkımız artık verilen vaatlere, iki bakanın gelip gövde gösterisi yaparak söylediklerine inanmıyor. Karabağlar'ın insanı hareketli, dinamik ve gelişmeleri yakından izliyor. Ak Partilililer yaptıkları en ufak bir iftar yemeğini bile propaganda aracına dünüştürüp, insanların manevi duyguları ile oynuyor. Böyle şeylerden önce yoksul kesime, çaresiz insanlara iş bulacaklar. Ramazan ayında böyle söylemlere halkımız biraz sessiz kalıyor. Ama vatandaşımız bayramdan sonra Uçar'ın söylediklerini düşünüp önümüzdeki seçimlerde de gereğini yapacaktır" dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi'nde de gündeme gelen konuyla ilgi Ak Parti meclis üyesi Mehmet Emin Aşkın'ın 'Bizim bahsettiğimiz zihinsel bir değişim' sözlerine Manduz, "AKP belediye meclis üyeleri, mecliste Karabağlar ilçesinin ve belediyesinin yapmış olduğu icraatlarla ilgili üç beş kelimeden başka birşey söylemiyorlar. İzmir'in zihniyetinde birşey yok. İzmir'in zihniyeti; çağdaş, modern, demokratik ve üniter bir yapıya sahip. Karabağlar halkının zihniyeti ileri ve aydınlıktır. Onların karanlık zihniyetine benzemez" cevabını verdi.

Seçimlerde içimiz rahat


Karabağlar konusunda içlerinin rahat olduğunu söyleyen Mazduz, yüzde 45 oyla ipi göğüsleyeceklerini düşündüğünü söyledi. Manduz, göreve geldikleri günden beri çalışmalarını hız kesmenden sürdürdüklerini belirterek, "Karabağlar'da 1710 sandık başında görevli olacak iki arkadaşımız şimdiden hazır. Mahalle temsilcilerimiz ise sokak ve hane örgütlenmesi gerçekleştiriyor. Bugün seçim varmış gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İlçe teşkilatı olarak web sitemizi de kurduk. 145 bin kişilik bir veri ağımız oluştu. Haftada ortalama 30-40 bin kişi ile iletişim halindeyiz. Bizin aldığımız tepkiler, Karabağlar'ın artık AKP yönetimine girmesinin mümkün olmadığını gösteriyor.Yerel seçimlerde 130 bin civarında olan oy sayımızın 140-145 bin olmasını bekliyoruz. Seçimlere içimiz rahat gireceğiz" dedi.

Türkiye'nin her yerinden göç alan bir ilçe olarak uzun yıllar düzensiz ve imarsız yapılaşmanın olduğu Karabağlar'da kentsel dönüşüme pilot bölge olarak Cennetçeşme'de başlayacaklarını ifade eden Mazduz, "Kentsel dönüşüm yerinde yapılmalı. Zaten bu insanlar ekonomik ve sosyal koşullardan sürgün yiyip buraya geliyorlar. Belediye başkanlarımız da bu konuda duyarlılar. TOKİ gibi olmamalı. Uzundere'de yapılan konutları görüyoruz. 8 senedir, İzmir Büyükşehir ve Karabağlar belediyeleri olmasa oradaki yurttaşlarımız gerçekten mağdur. Hak sahibi olan insanların büyük bir bölümü de oralara gitmedi. Karabağlar gerçekten sorunlu bir ilçe çünkü 35 mahallenin üzerinde kaçak yapılaşma ve imar sorunu var. Cennetçeşme'de yapacağımız yerinde dönüşüm ile insanlarımıza bunun nasıl yapıldığını da göstereceğiz" şeklinde konuştu.