MHP'nin 3 Haziran'da gerçekleştirdiği 10. Olağan Kongresi'nin ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yeni başkanlık divanını oluşturdu. Toplantıda, gündemi değerlendirip, hedeflerini açıklayan Karataş, hükümetin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir uygulamalarını eleştirdi. "MHP'nin İzmir'e verecek çok şeyi var" şeklinde konuşan Başkan Karataş, "Oluşturduğumuz yeni başkanlık divanıyla, önce teşkilatlarımızdan başlayarak, bütün İzmir'e yayılacak bir hareket başlatacağız. Amacımız yerel seçimlere erken hazırlanıp, başarıyı yakalamaktır. Bunun için de işe önce kendi yapılarımızdan başlayacağız. MHP teşkilatları bilgi ve birikim olarak seçimleri kazanacak güçtedir. Bize düşen ise bu gücü en iyi şekilde sevk ve idare etmektir. Biz hazırlıklarımıza başladık. İzmir'i masaya değil, masalara yatırıyoruz. Bu konuda, 'Ben Türk milliyetçisiyim, Türkiye ve İzmir Sevdalısıyım' diyen herkesi de bu çalışmalara katkı sağlamaya çağırıyor, yüreğimizi koyduğumuz bu sevdaya herkesi davet ediyoruz. MHP'nin en önemli özelliği İzmir'i çok iyi tanımış ve anlamış olmasıdır. Bu yüzden hemşehrilerimizin huzuruna İzmirli projelerle çıkarak, İzmir'e hayat vereceğiz" açıklamasında bulundu.


"Danışıklı dövüş mü oluyor?"


İzmir'in yanında olmayan bir belediyecilik anlayışının hüküm sürmekte olduğunu, izlenen politikalarda CHP ve Ak Parti'nin 'danışıklı dövüş' içerisinde olduğunu öne süren Karataş, "Bu anlayış ile yutturulan, 35 projeyi hiçbir karşı duruş göstermeden hazmetmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu sessizliği bizlere acaba danışıklı dövüş mü oluyor, sorusunu sordurmaktadır. Bu senenin başında, 'Kadifekale'nin zemininde hareketlilik tespit ettik' diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, binaları yıkıma götürürken, altından tünel açılmasına niçin sessiz kalıyor? Bunu anlayabilmiş değiliz. Bakanlar Kurulu tarafından da, 'Afete Maruz Bölge' ilan edilen bölgenin içini oyanlar, çok yakın zamanda boşaltılan sırtlara, gökdelenler dikmek isterlerse, İzmir Büyükşehir Belediyemiz o zaman ne düşünecek, onu da merak ediyoruz? İşte iki partinin İzmir'e ve hemşehrilerimize verdiği değer, bu rant politikalarıdır. MHP olarak bunu görüyoruz"ifadesini kullandı.


BBP'den Karataş'a ziyaret

Öte yandan Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl  Başkanı Ahmet Bereket ve yönetim kurulu üyeleri, Necat Karataş'ı ziyaret etti.
MHP'nin hareketli bir kongre yaşadığını dile getiren Bereket," Siyaset geçim kapımız değil. Kongrelerimiz hareketli olacak. Hareketli olmazsa bizim kongrelerimiz olmaz. Koltuklar vebali olan yerlerdir. Allah utandırmasın" ifadesini kullandı. Yerel seçimlere giden süreçte birleşme mesajı veren Bereket,"Milliyetçi muhafazakar insanların seçim dönemlerinde biraraya gelmeleri lazım. Birarada olursak birşeylerin mesajını veririz. Seçimlerde MHP ile bir şeyler yapabilmemiz gerekiyor. Ancak bunu sağlayamıyoruz. 30 ilçenin 29'unu CHP yönetiyorsa vebali bizdedir" dedi. 

MHP İzmir İl Teşkilatı Başkanlık Divanı

İl Başkan Vekilleri Kenan Demir ve Veysel Şahin, Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, 1.Seçim Bölgesinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, 2.Seçim Bölgesinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Lütfü Kılıç, Yan Kuruluşlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Koyukan, Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan ürün, Basın-Yayın ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, Esnaf Oda ve Birlikleri Hemşehri Derneklerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tuncer Kılıç, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Banu Akyüz, Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Tüzemen, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Pınarbaşı, İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sertaç Teknecioğlu, Mahalli idarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Sağır, İl Sekreteri Ali Peynirci,  İl Muhasibi Seyyit Ali Arslan ve Eğitim-AR-GE ve Şehircilik Komisyonu Sorumlusu Metin Büyükkestelli.