Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a gelen AKP Milletvekili Zeyid Aslan, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mecliste CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve bir kadın gazeteciye sarf ettiği sözler nedeniyle tepki çeken Milletvekili Aslan, öfkesini kontrol altına almak için destek aldığını söyledi. Aslan, "Başladık, devam ediyoruz. Bu belli bir periyot ve zaman isteyen bir olay. Bu konuda bir arkadaşla görüşüyoruz. Bu anlamda destek alıyoruz" dedi.

'Doğru bir karar'

Milletvekili Aslan, uzun dönem askerliğin 12 aya düşmesi yönündeki şeklindeki soru üzerine, "Askerlik süresinin kısalmasının, toplum nezrinde olumlu karşılanacağını düşünüyorum. AB ülkelerinden de örneklerden yola çıkarak, askerlik süresinin daha kısa sürelere çekilmesi, bu uyum süresi açısından da önemli" dedi.

Andımız 4 kere değiştirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini de değerlendiren Aslan, şunları söyledi:
"Cumhuriyetin kuruluşundan 15-20 yıl sonra, Atatürk'ün vefatı ya da son hastalık dönemlerinde toplumda kamplaşmaya yol açabilecek, toplumda ayrışmaya yol açabilecek bir takım düzenlemeler işte köy isimlerinin değiştirilmesi, dünyanın kabul ettiği bir takım harflerin Türkçe'de kabul edilmeyişi, andımız ve benzeri gibi etnik açıdan insanları tahrik edebilecek, bir takım unsurların ki mesela, andımız bu pakette en fazla tartışılan konulardan birisi. Ama Andımız Türkiye'de 4 kere değiştirilmiş. Her ihtilal döneminde içindeki cümleler değiştirilmiş. Daha fazla tahrik unsurları daha fazla insanların etnisitesini kaşıyan unsurlar olmuş ve toplumun beli noktalarında da çok ciddi tepkiler oluşmuş. Zaman içinde bu liselerde, ortaokullarda son şekliyle de ilkokullarda da kalkmış oldu. Demokratikleşme paketinde de belki toplumun bir takım kesimlerinin beklentileri karşılanmadı yada beklentilerle ilgili paket içerisinde yer alan düzenlemeler özellikle belli bir süredir Türkiye'de konuşulan Cemevlerinin statüsü ile ilgili Alevi vatandaşlarımızın bir takım talepleri ile ilgili bu pakette yer alması bekleniyordu. Bununla ilgili de belli bir süredir çalıştaylar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar bir takım beklentileri ortaya koymuştu. Başbakan Yardımcımız Bekri Bozdağ bu çalışmanın devam ettiğini ifade etti. Ben inanıyorum ki özellikle cemevleri statüsü ile ilgili olarak çok önemli mesafe alındı. Belki bir sonraki pakette buna dair düzenlemeler olacak."