AKP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi İşadamı Ekrem Sarıgöl, aktif görev yaptığı ilçenin belediye başkan adaylığı için yola çıktı. Sarıgöl, aday adaylığı sürecinin başladığı AKP'de Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na giderek resmi başvurusunu yaptı. Kalabalık bir grup ile basın açıklaması yapan Sarıgöl, "Belediye başkanlığı halka hizmette çok önemli bir görevdir" dedi.
 
Adaylık başvurusu sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilik anlayışına vurgu yapan Sarıgöl İstanbul'da yapılan hizmetlerin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Sarıgöl, "AKP Türkiye genelinde önemli işlere imza atarken ve başarılı çalışmalar yaparken İzmir ve Karşıyaka olarak bunun gerisinde kalamayız. Amacımız yaklaşan yerel seçimlerde başbakanımıza Büyükşehir Belediyesi'nin anahtarını sunmaktır. Bunu yapmak için de ilçelerin alınması şarttır. İl başkanlığımız ve teşkilatımız gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını yürütüyor. Her geçen gün CHP ile aramızdaki oy farkının azaldığını anketler de gösteriyor" diye konuştu.
 
Partinin her kademesinde görev yaptığını ifade eden Sarıgöl, dört yıllık meclis üyeliği döneminde de deneyim kazandığını söyledi. Sarıgöl, "Karşıyaka'nın anahtarını başbakanımıza vermek için yola çıktım. Tüm isteğim partimi İzmir ve Karşıyaka'da birinci parti yapmaktır. Partim bu görevi bana verirse siz değerli arkadaşlarımla bu işi başaracağım. Bundan en ufak bir kuşkunuz olmasın" ifadelerini kullandı.