Kuşadası'nda CHP'den iki dönem belediye başkanlığı yapan Engin Berberoğlu'nun da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi AKP'den belediye başkan adayı olmak için aday adayı olarak başvuruda bulunmuştu. Seçimlere kısa süre kala aday belirleme süreci hızlanırken, AKP Kuşadası Belediye Başkan aday adaylarından Behcet Alp'in istifa etmesinin ardından Engin Berberoğlu'nun aday olduğu duyuldu.

İstifasının ardından açıklama yapan aday adayı Behcet Alp, aday adaylığını açıkladıktan sonra geçen süre zarfında İlçe Başkanı Ali Kara'nın çalışmalarını engellediğini iddia ederek "Temiz siyaset, yeni bir Kuşadası sloganı ve iradesiyle yaptığım çalışmalar, kendisini rahatsız etti. Bugüne kadar yılmadım, hep mücadele ettim, sabrettim, azmettim. Fakat en sonunda anladım ki, yarın aday olduğumda, kendisi orada olduğu sürece seçim çalışmalarımda da aynı tutum ve tavırlarını devam ettirecek. Onun haksız ve hukuksuz davranışlarına daha fazla tahammül edemedim" ifadelerine yer vererek ilçe başkanı Ali Kara'yı eleştirdi.

Suçlamalara muhatap olan AKP ilçe Başkanı Ali Kara ise Behçet Alp'in iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Süreç boyunca tüm aday adaylarına eşit mesafede davrandık. Behçet Alp'in iddiaları doğru değil" diye konuştu. Bu arada, 6 aday adayının bulunduğu Kuşadası AKP'de, eski belediye Başkanı Engin Berberoğlu'nun adaylığının kesinleştiği öğrenildi.

1948 doğumlu olan Engin Berberoğlu, 1984-1989 ve 1994-1999 tarihleri arasında CHP'den iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Berberoğlu, geçen yıl yaptığı açıklamada, 2014'te yapılacak yerel seçimler için bir kez daha aday olduğunu açıklamıştı. Devam eden davalarının olduğu yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Berberoğlu, Kuşadası halkının yoğun talebi nedeniyle yeniden aday olmaya karar verdiğini söyledi. Berberoğlu, "Kuşadası'nın hizmete ihtiyacı var. Ben bu hizmeti vermeye hazırım" demişti. Berberoğlu, "Eserlerim herkesin gözü önündedir. Belediyecilik deneyimimi, bilgi birikimimi bir kez daha Kuşadası'nın hizmetine sunmak için adayım. Kuşadası halkının çok yoğun talebi beni bu kararı almaya zorladı" diye ko nuştu.

Aday partiyi seçiyor


Kuşadası'nda diğer ilçelerin aksine adaylar partilerini seçiyor. Engin Berberoğlu CHP'den aday olup iki kez seçildikten sonra önümüdeki seçimler için bu kez AKP'den aday oldu. Esat Altıngün'den önceki başkan olan Fuat Akdoğan da 1999 yılında ANAP'tan, 2004 yılında ise AKP'den belediye başkanı seçilmişti.