Adem Sarıkaya- CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger DHKP/C soruşturması kapsamında genel başkanı ve üyeleri tutuklanan ÇHD'nin (Çağdaş Hukukçular Derneği) İzmir Şubesi'ni ziyaret ederek tutuklu üyeler ve mahkeme süreci hakkında Şube Başkanı Hüseyin Korkmaz'dan bilgi aldı. Parti olarak süreci yakından takip ettiklerini belirten Aksünger, tutuklamalarla ilgili ÇHD tarafından geliştirilecek eylem planına destek olacaklarını ve ayrıca CHP olarak da süreci tahlil etmelerinin ardından bu hafta içinde bir girişimde bulunacaklarını ifade etti. Tutuklamalar aşamasında dernek üyelerine moral vermek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiğini dile getiren Aksünger, "Süreç sonun başlangıcıdır. Eğer bir ülkede avukatlar bile tutuklanmaya başlamışsa, o ülkedeki yönetim artık sona gelmiş demektir. Bu operasyonlar Suriye'de batağa batmış hükümetin kendisine muhalif olabilecek tüm hareketleri zemin dışına itme çabasıdır. Esas hikaye, hem algıyı yönetmek, hem de Suriye konusunda dünyada gelişen olayları kamuoyuna duyurabilecek ve kendisine muhalif olma olasılığı bulunan kurum, dernek ve kişileri zemin dışına itmektir" dedi.

"Gizli tanık terörü"


AKP adaletiyle birlikte ülkede bir gizli tanık terörünün estiğini sözlerine ekleyen Aksünger "Kim olduğu, güvenilir olup olmadığı şaibeli gizli tanıklar aracılığıyla bir tutuklamalar zinciri yaşanmaktadır. Şimdiden gizli tanık mağduru binlerce vatandaşımız var. AKP evrensel hukuk kıstaslarını çiğneyerek, davadan davaya değişen hukuk kuralları belirlemekte. Balyoz'a, Ergenekon'a, Oda Tv'ye, KCK'ye ayrı, Deniz Feneri'ne apayrı bir kurallar kaidesi uygulanmakta. Yaşadığımız süreç gelecekte, bugüne kadar konuşulan 12 Eylül Dönemi'nden iki kat daha fazla konuşulacak çok karanlık bir süreç. Şu anda ülkemiz kapitalizmin ayrı bir sürecini yaşıyor. Türkiye'de ve Suriye'de yaşanan tüm gelişmelerin altında da bu süreç ve payın paylaşılması yatıyor" diye konuştu.

"Hesaplaşma işi"


ÇHD İzmir Şubesi Başkanı Av. Hüseyin Korkmaz ise tam bir hukusuzlukla karşı karşıya kaldıklarını iddia ederek, gözaltı ve mahkeme süreçlerinde kasıtlı uygulanan hukusuzluklara mağruz kaldıklarını belirtti. Savcılığın keyfi uygulamalarda bulunduğunu ve gözaltı süreçlerini uzatarak gözaltına alınan üyelerine psikilojik ve fiziki saldırı da bulunulduğunu savunan Korkmaz sözlerine şöyle devam etti. "Bu tutuklamalar derneğimizle bir hesap görme işi. Siz muhalefet olarak bize çok eziyet ettiniz, biz de sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz diyorlar. Ama avukatları bile tutuklamaya başlayan yönetimlerin iktidarda fazla kalamayacaklarını tarih bize gösteriyor."