Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Alsancak Limanı'na yapılacak alışveriş merkezi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Denizli, "Değişim çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ve karşı çıkan arkadaşlarla birlikte değerlendirmelerde bulunacağız" derken, Engin "Liman'a yapılacak alışveriş merkezleri ile Ak Parti'nin İzmir politikası çok kaygı verici. 100 bin metrekarelik bir alana yapılacak bu alışveriş merkezlerinin asıl amacı, Alsancak Limanı'nı değerli hale getirip, özelleştirilmesini sağlamaktır" diye konuştu. 

İzmir gündeminin ana konularından biri haline gelen ve Ak Parti'nin "35 İzmir 35 Proje"si adı altında yer alan Alsancak Limanı'na yapılacak alışveriş merkezleri konusunda iktidar ve muhalefet partisinin İzmir temsilcileri, Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'den değerlendirmeler geldi.  Alsancak Limanı'na yapılacak alışveriş merkezleri ile ilgili incelemelerinin sürdüğünü belirten Denizli, "Daha henüz detay projeler oluşmadığından metrekare başına ne yapılacağı konusunda elimizde veri yok. İncelemeleri, milletvekili arkadaşlarım ile sürdürüyorum. Bir yola çıktık. Değişim çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ve karşı çıkan arakadaşlarla birlikte değerlendirmelerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Enginise Alsancak Limanı'na yapılacak alışveriş merkezleri ile Ak Parti'nin İzmir politikasının çok kaygı verici olduğunu vurgulayarak,"100 bin metrekarelik bir alana yapılacak bu alışveriş merkezlerinin asıl amacı, Alsancak Limanı'nın değerli hale getirip özelleştirilmesini sağlamaktır. Alsancak Limanı'nıda yapılacak alışveriş merkezleri ile Alsancak ve Kemeraltı esnafı yok edilecek. Limandan İzmir'e inen turistlerin esnaftan yararlanması engellenecek.  İşşizlik zaten hat safhaya ulaşmış durumda. Ayrıca oluşacak yoğunluk trafiği kilitleyecek. Kent içerisinde yeterince alışveriş merkezleri yapıldı. Avrupa'da bu böyle değil. İzmir turizm şehri yapılacaksa çevreyle barışık politikalar uygulanmalı. Örneğin, Alsancak Stadı'nın arka bölümü müze haline getirilebilir. Ya da yeni üniversiteler kurularak, şehrin cıvıl cıvıl olması sağlanabilir. Kent böyle değişir. Bina ya da alışveriş merkezi yaparak değişmez" ifadesini kullandı.

"ÖYM'lerin kaldırılması için mutabakat sağlanacaktır"

Denizli ve Engin, "Özel Yetkili Mahkemelerin" kaldırılması konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Denizli,"Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması konusu gündemimizdeydi.Uzun zamadır zaten değişiklik yapılıyordu. Değişiklik taslağı Meclis'e getirilerek,  iktidar ve muhalefetin tartışmasına sunuldu. Önergeler ve muhalefetin katkısıyla bir mutabakat sağlanacağını düşünüyorum"açıklamasında bulundu. Engin ise, "Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılacağı ancak mevcut davaların devam edeceği söyleniyor. Fikir suçlularının  da serbest bırakılacağı belli değil. Umuyorum, iyileştirmeler olur. Ancak bu uygulamalar göz boyama şeklinde yapılmamalıdır"dedi.