AKP İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katılmak üzere geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda partili grubu tarafından karşılandı.  İzmir milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla birlikte parti otobüsü üzerinden partilileri selamlayan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada İzmir ile kucaklaşmanın mutluluğu içinde olduğunu, bu kentte destan yazacaklarına inandığını belirtti. 'Gönüller kazanacağız, güzel hizmetler yapacağız' diyen Eroğlu, birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştireceklerini, hiçbir fark gözetmeksizin bütün İzmirlilere hizmetkâr olacağız büyük işler yapacağız, İzmir'i geleceğe taşıyacağız" dedi.

'Binali Yıldırım dağları deldi'
 

 Hükümet olarak İzmir'e çok büyük önem verdiklerini, Başbakanlık Ofisi'nin yakın gelecekte İzmir'de açılacağını, böylelikle başbakanın bir ayağının İzmir'de olacağını belirten Eroğlu, şöyle konuştu: Eski ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım dağları deldi, bölünmüş yollarıyla insanların gönüllerini birleştirdi, İZBAN'a büyük destek verdi. Allah nasip ederse şimdi Ankara ile İzmir'i hızlı trenle bağlayacağız. Limanlar, bölünmüş yollar ve tünellerle, çevre yollarıyla İzmir çok daha güzel olacak. Hükumetimiz İzmir'e 28 milyar lira yatırım yaptı. İnşallah bu artan bir hızla devam edecek. Devam eden projeler de var. Biz buraya büyük müjdelerle geldik. Muhalefet partisi lideri İzmir'den aday olmuş, Allah aşkına bizim 35 projemiz var, şimdi binlerce projeyle geldik, yollar, barajlar, hastaneler, göletler, sulama tesisleri, dere ıslahı, ormancılık faaliyetleriyle İzmir'i dünyaya açacağız. İzmir'in bahtı açık, yıldızı parlak buna yürekten inanıyorum."
 
'Yeni Türkiye İzmirsiz olmaz'
 
AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada İzmir için durmaksızın hizmet ürettiklerini, 7 Haziran'da İzmir'de destan yaratacaklarını belirtti.  AKP'nin hizmetin partisi olduğunu, Türkiye'nin 80 yılda yapamadığı hizmetlerin üç, beş katını gerçekleştiren bir parti olduğunu söyleyen Yıldırım, AK Parti'de hizmette devamlılık prensibinin bulunduğunu, bu prensibin bir yansıması olarak AKP hükumetleri içinde kendisinden sonra İzmir'e en fazla hizmet kazandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun İzmir'den aday gösterildiğini söyledi. Yıldırım, yerel seçimler öncesi 4 milyon İzmirli'yle gönül bağı kurduklarını belirterek, şunları söyledi: Seçimi kaybettik ama milyonlarca İzmirli'nin gönlünü kazandık. Bizim için en büyük mutluluk budur. Yollar yapabilirsiniz, havayolunu halkın yolu yapabilirsiniz, hızlı tren özlemini giderebilirsiniz ama önemli olan gönüllere yol yapmaktır. Biz gönüllere yol yapmayı ihmal etmedik çünkü kalıcı olan odur. Türkiye'nin ihtiyacı olan kardeşlik birlik ve beraberliktir. Türkiye İzmirsiz olmaz, yeni Türkiye hedeflerini gerçekleştireceksek mutlaka İzmir bu işin en başında olacaktır."