MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ne konuda görüştüklerini de açıkladı. Bahçeli, Irak ve Suriye konularında özellikle dış politika üzerine konuşmalar yaptıklarını söyledi. Grup toplantısında FETÖ operasyonlarına değinen Bahçeli, FETÖ'nün siyasi bağlantılarının esrarını koruduğunu ve bunun manidar olduğunu söyledi.

Grup toplantısında da bir konuşma yapan Bahçeli, 15 Temmuz'un artçı sarsıntılarının sürdüğünü ve devlet kurumlarından FETÖ virüsünün temizlenmesi için harekete geçildiğini söyledi.

IŞİD ve PYD'ye yönelik Suriye'deki operasyonları da değerlendiren Bahçeli, Türkiye'nin adeta sırat köprüsünden geçtiğini belirtti. ÖSO'nun yeni hedefinin El Bab olduğunu ifade eden Bahçeli, PYD'nin önünün kesilmesi için El Bab'ın önemli olduğunu vurguladı.


ABD'YE SUÇLAMA

ABD'nin PKK ile özdeş olan PYD'ye silah vermesini de eleştiren Bahçeli, bunun dostluk ve ittifakla bağdaşmayacağını söyledi.


CHP'YE HDP ELEŞTİRİSİ

HDP'nin eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanması ile ilgili de konuşan Bahçeli, CHP'yi eleştirdi. CHP'nin bölücülere destek verdiğini iddia eden Bahçeli, bunun siyasi tarihe kara leke olarak geçtiğini belirtti.

CHP'nin bölücülerin avukatlığına soyunması maruz görülemez diyen Bahçeli, "Seçilmişlerin terörle içiçe olması her şeyden önce millete ihanettir. Hukuk herkes için geçerlidir. Hukuka saygı göstermek demokasiye saygının asgari düzeyidir." şeklinde konuştu.

Tarihte Türkiye'ye ihanetin cezasız kaldığının görülmediğini belirten Bahçeli, tepki selinin tüm Türkiye'yi sardığını söyledi. HDP'nin siyasi çalışmalarını askıya almasını da değerlendiren Bahçeli, "Siyasi çalışmarını askıya almaları kendilerinin bileceği iştir. Kimse onların yasını tutacak değildir." ifadesini kullandı.


DARBE GİRİŞİMİ

Darbe girişimi ile ilgili de açıklama yapan Bahçeli, emniyet, yargı ve bürokrasideki örgütlenmeyi hatırlattı. Gülen çetesinin Türkiye'yi ahtapot gibi sardığını söyleyen Bahçeli, "Türkiye felç olmuştur. Devlet organlarının Gülen çetesinden temizlenmesi ve yeniden yapılandırılma süreci zor ve sancılı olacaktır." dedi.

Bahçeli şöyle devam etti: 15 Temmuz sonrası FETÖ'nün 8 ayağından 7'sinde devlet önlemlerini almıştır. 8'inci ayak açıkta kalmıştır. 15 Temmuz darbesinin siyasi kadroları ve FETÖ'nün siyasi bağlantıları ve uzantıları olmak üzere iki konu esrarını korumaktadır. Bunların hala aydınlığı kavuşmaması manidardır, garabettir. Bunlar açığa çıkarılmadıkça FETÖ aydınlanamayacaktır."