MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genişletilmiş il istişare toplantısına katılmak üzere karayolu Ankara'dan Tokat'a geldi. Partililer tarafından Tokat- Turhal karayolunun Havaalanı Kavşağı'nda karşılanan Bahçeli, ardından toplantının düzenlendiği 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayına geçti. Burada partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Bahçeli, toplantının yapılacağı Adnan Menderes Konferans Salonu'na girdi.

"ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ"

MHP'nin Tokat genişletilmiş il istişare toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından basına kapalı yapıldı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli terör olaylarıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar geçen süreç içerisinde PKK ihanet örgütünün terörü tırmandırdığına şahit olmaktayız. Her gün üzülerek bazı emniyet güçlerinin, silahlı kuvvetli mensuplarının ve vatandaşlarımızın şehit haberleri gelmektedir. Üzüntümüz büyüktür ama Türk milleti güçlüdür ve bunun altından mutlaka kalkacaktır. Terörü yerle bir edecektir ve bütün milletimizin arzuları istikametinde terör belasından Türkiye'yi kurtaracaktır. Bu bakımdan bugün almış olduğumuz haber çok büyük bir üzüntü içerisinde bizi üzüyor. Milletimize başsağlığı diliyoruz, şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu terör faaliyeti en kısa sürede son bulur.''

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

CHP'nin terör oylarıyla ilgili Meclis'te raştırma komisyonu kurulması önergesini eleştiren Bahçeli, ''Bununla ilgili olarak da TBMM’nde dün bir terörün tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haberle milletimiz bir daha görmüş oldu. Özellikle CHP'ye sesleniyorum. HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır Cumhuriyet Halk Partisi.''

"HİÇ KİMSE KAHRAMANLIK YAPMASIN"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açıklamasını hatırlatılarak görüşü sorulunca da Bahçeli, ''O Yargıtay Başsavcılığı'nın başlatacağı bir yargı süreci sonrasındadır. Hiç kimse kalkıp kahramanlık yapmasın. Günü geldiğinde, dokunulmazlık Meclis'e geldiğinde MHP ne yapacağını bilir'' yanıtını verdi.