MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  "AKP varsa biz de varız. MHP idam cezasını ele almaya hazırdır"  dedi.  Bahçeli bir askerin cesedi önünde bozkurt işareti yapan kişiye de sert tepki gösterdi: "İblis uşağı yaratık neredeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalıdır. Bu şerefsiz. Doğduğuna pişman edilmelidir.

MHP lideri  Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin sözlerinin satır başları şöyle: "93 yıllık Cumhuriyet tarihinin en kırılgan dönemini yaşıyoruz. Ortak akılla hareket etmek durumundayız. Postal sesleri, tank paletlerinin gürültüleri demokrasinin sesini bastıramayacak, milli tercihlere üstünlük sağlayamayacaktır. Türk Milleti demokrasiden yana karar kılmıştır. Seçimle gelen mutlak suretle seçimle gidecektir. Bu itibarla darbe denemeleri, cunta arayışları ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Türkiye askeri darbelerin ceremelerini çok çekmiştir.

DARBE DÖNEMİ GERİDE KALDI

Postal sesleri demokrasinin sesini bastıramayacaktır. Seçimle gelen seçimle gidecektir. Askeri müdahaleler her defasında yıkım getirmiştir. Erken kalkanın darbe yaptığı dönemler artık geride kalmıştır.

Biliyoruz ki darbeyle Türkiye'nin sorunları çözülemez. MHP hiçbir zaman darbecilerle ortak bir gelecek düşünmedi, demokrasiden yana oldu Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir. Buna aykırı her plan gayrihukukidir.

MEDYA DEMOKRASİ İMTİHANINDAN ALNININ AKIYLA

Türkiye ipten alınmıştır. Darbeye karşı çıkan her vatan evladını kutluyorum. Medya demokrasi imtihanından alnının akıyla çıkmıştır. Bunu ardındaki unsurun Gülen cemaati olduğu anlaşılmaktadır. Devlet adeta bu ihanet odağı tarafından ele geçirilmiştir. Tüm kritik görevlere paralele çevrenin temsilcileri getirilmişlerdir.Biliyorum gün eleştiri günü değildir. Ancak yine de şu soruların cevabı aramak en tabi hakkımızdır. 2. Ordu komutanı hava kuvvetleri eski komutanı ve çok sayıda tuğgeneralin içinde bulunduğu darbeci generaller bu ülkeye karşı nasıl bir ihanetin içinde olmuşlardır.

TERÖRLE MÜCADELE BU HAİNLER TARAFINDAN ENGELLENMİŞ MİDİR?

Teröre karşı mücadele bu hainler tarafından engellenmiş midir? Bu tehlikeyi defalarca dile getirdik. Hükümeti uyardık. İftiralar ve hakaretlerle karşılaştık. 2012 şubat ayında AKP’li bir eski bakan ve genel başkan yardımcısı cemaat devleti ele geçirmiş bunlar kargaları güldürür demişti. Belki kargalar gülmedi yarasalar ürkmedi ama millet hüngür hüngür ağlayacak noktaya geldi. Dedim ki okyanus ötesi milli güvenliği tehdit ediyor dediler ki hocaefendi işi gücü bırakacak Bahçeli ile mi uğraşacak. Cemaat devlete kafileler halinde yerleştirilirken bir Allah'ın kulu MHP'yi dikkate alalım deseydi bu haşhaşi örgüt belki de engellenebilecekti. Paralele yapı beş ayağa dayanmaktadır bunlar TSK, emniyet, yargı, bürokrasi ve siyasi partilerdir.

HAYATINI KAYBETMİŞ BİR MEHMETÇİĞİN ÖNÜNDE BOZKURT İŞARETİ YAPAN İBLİS UŞAĞI YARATIK



Hayatını kaybetmiş bir Mehmetçiğin önünde bozkurt işareti yapan iblis uşağı yaratık neredeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalıdır. Bu şerefsiz. Doğduğuna pişman edilmelidir. Biz 12 Eylül’de haklı olmamıza rağmen askere el kaldırmadık. Yıllarca davacı olmadık için için ağladık ama ne yapalım devlete ne söyleyelim dedik işimize baktık. Çile çektik belli etmedik ve dedik ki yürümezsek hak yolda erimezsek çürümezsek hak yolda gök girsin kızıl çıksın. Mehmetçiğe zulüm ne demektir. Mehmetlerimize kıymayalım. Sela verilirse verilsin imamlar susmasın ama halkla asker birbirine girmesin. Bu milletin Allah muhafaza selası duyulması. Hele hele milliyetçi ülkücü hareketi kimse olaylara çekmeye çalışmasın.

AKP İDAMDA VARSA BİZ DE VARIZ

İdam talebi çok sık dillendirilmektedir. AKP varsa biz de varız. MHP idam cezasını ele almaya hazırdır. Herkesin hanesine düşen dersi çıkarması lazımdır. Darbe ülkenin içe kapanması dışarıyla bağlantısının kesilmesidir."

GRUP TOPLANTISI SONRASI SORULARI YANITLADI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi gecesi arayıp İstanbul'a gelmesi için 1'inci Ordu Komutanına güvenmesi konusunda konuştuğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile bugün yapacağı görüşmede bir öneride bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine "Gündemin ne olduğunu başbakan belirleyecektir. Memleket meselelerindeki görüşlerimizi sorarlarsa bildiklerimiz, inandıklarımız doğrultusunda ülkemizin geleceği, huzuru, istikrarı için her şeyi söyleme hakkına sahibizdir. Onları da söyleriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

MGK TOPLANTISI

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MGK toplantısı sonrasında önemli bir açıklama yapacağı açıklamasına ilişkin şöyle konuştu: "MGK'nın toplanması Türkiye'nin geçirdiği şu süreci devlet olarak değerlendirme, geçmişle ilişkilendirme, ders çıkarma olarak düşünülmelidir. Oradan oluşacak tavsiyelere bakanlar kurulu uyum sağlarsa sanıyorum 15 Temmuz krizi milletimizi bölmeden, birliğimizi bozmadan aşılmış olacaktır. Darbecilere gerekli cezanın verilmesine bir fırsat teşkil edecektir."

"BUNLAR YALAN HABERLERDİR. BULUNDUKLARI YERDE HABER YAZMA HEVESLERİNİ SONUCU"

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayıp İstanbul'a gelmesi konusunda 1'inci Orduya güvenmesi gerektiğini söylediği iddiasının sorulmasına Bahçeli şu yanıtı verdi: "Bunlar yalan haberlerdir. Bulundukları yerde haber yazma heveslerini sonucu. Bizim öyle talebimiz olmadı. Sayın başbakana uçaktan indikten 20-25 dakika sonra telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu ve Türkiye Cumhuriyetinin yanında olduğumuzu hükümetin faaliyetlerini destekleyeceğimizi ifade ettik. O sözümüz geçerli hala." Devlet Bahçeli "Cumhurbaşkanı ile görüşme talep edecek misiniz" diye sorulmasına "Başbakanla görüşüyoruz zaten" dedi.