Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde ‘Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 11. Dönem Açılış Töreni’ne katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli'ye ilk olarak "Kobani eylemlerinden sonra çözüm sürecinde bazı önemli gelişmeler oldu. Bunlardan biri teröristbaşına İmralı'da sekretarya sağlanacağı ile ilgiliydi. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu yöneltildi.

'SİYASİ İKTİDAR PKK'YA YARDIMCI OLUYOR'

Bahçeli, "Tabi başına almak lazım. Hala Türkiye'de 1 Ağustos 2009 günü Gölbaşı'nda Emniyet güçlerinin bir tesisinde bazı insanların bir araya gelmesiyle başlatılmış olan demokratik açılım süreci şimdi son ifadesiyle çözüm süreci olarak nitelendirilmektedir. Fakat Türkiye'de 63 akil insan başta olmak üzere iktidarı oluşturan 312 milletvekili ve bakanlar kurlunun da değerli üyeleri çözümden ne anlaşılması gerektiğini bir türlü tanımlayamamaktadır. Millet oyalanmaktadır. Ama PKK'nın hedeflerine ulaşması noktasında tavizler paketiyle bugünkü siyasi iktidar PKK'ya yardımcı olmaktadır. Bunun da bir aşaması sizin sorunuz olmuştur. Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her türlü isteğine cevap verebilecek tavizlerle görüşmelerle bugünlere gelinmiştir. Şimdi de sekretarya oluşturuluyor. Böylelikle PKK meşrulaştırılıyor. Ve Türkiye'nin zannediyorum ki bugünkü siyasi iktidarın gelecekte de eşbaşkanı olabilecek bir şahsın hazırlanmasına katkı sağlıyorlar. Bize göre bunlar ihanete yardımcı olan yanlış değerlendirmelerdir. Böyle bir saçmalık olmaması lazımdır. Çözüm süreci aldatmacasından da milletin kurtulması lazımdır." diye konuştu.

'PEŞMERGENİN GEÇİŞİ TARİHİ BİR HATADIR'

Ardından Peşmerge güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçirilmesi konusu sorulan Bahçeli, "Bunların hepsi bugünkü siyasi iktidarın tutarsız çelişkiler içerisinde sürdürdüğü politikaların bir sonucudur. Peşmerge hangi devletin silahlı gücü olarak tanımlanmaktadır ki tezkere ile barışık bir tarzda bu geçiş sağlanmış olsun. Böyle bir olay yok. Bunlar Kuzey Irak'ta Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanet etmiş Irak'ın yönetimi ile çelişki içerisinde olan ve Türkiye'nin başağrısı ve Irak'ın düşmanı olan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üzerinden geçirmek çok büyük bir tarihi hatadır. Bu hatanın sonucu çoğa mâl olacaktır. Başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde yarar vardır." ifadelerini kullandı.

'JANDARMANIN BAKANLIĞA BAĞLANMASI PKK'YA YENİ BİR TAVİZDİR'

Son olarak iç güvenlik paketi, özellikle de jandarmanın içişleri bakanlığına bağlanması sorulan Bahçeli, kısa ve net konuştu: "Jandarmanın lağvedilerek mevcut yapısının İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir unsur haline dönüştürülmesi bu süreçteki ikinci bir katliamdır. Kamu düzenini koruyacak tüm unsurlar tahrip edilmektedir. Bu da onlardan bir tanesidir. Jandarmaya en büyük ihtiyaç duyulduğu bir ortamda böyle bir konuyu gündeme getirmek PKK taleplerine yeni bir taviz olarak sunulması düşünülmektedir. Bundan da MHP olarak kabulümüz mümkün değildir."