MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki Grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, gazetecilerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın 'Petrolden pay istiyoruz' sözüne, "Buna cevap vermek bile lüzumsuzdur. Bu bir saçmalıktır. Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir" dedi.

"KENDİ GÜVENLİĞİMİZİ KENDİMİZ SAĞLARIZ"

Geçtiğimiz hafta TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından bugün güvenlik önlemlerinin alındığının ve önlemleri nasıl bulduğunun hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bunun çok abartıldığı kanaatindeyim. Milliyetçi Hareket Partisi'nin güvenlik sorunu yoktur. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız her zaman. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin değerli mensuplarını, personelini de aşırı derecede yormanın da bir manası yoktur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güvenlik zafiyeti var demek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütününde bir zafiyet var demektir. Böyle şey düşünülemez" dedi.

"ŞARLATAN' SÖZÜNE DEVAM EDECEĞİZ"

Bir gazeteci, Rıza Sarraf'ın kendisine 'şarlatan' dediği için dava açtığın ve bugünkü konuşmasında da aynı kelimeyi kullandığının hatırlatılması üzerine Bahçeli, “O hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Eğer bir yargı başlarsa 17 Aralık'a kadar iner o yargı. Engellenmekte olan yargıyı böylece başlatmış oluruz" dedi.