HDP Şanlıurfa milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın TBMM'de ettiği yemin ve Başkanlık Divanı'nda görev almasının yankıları devam ediyor.

Konuyla ilgili yorumu en çok merak edilen isimlerden biri de Devlet Bahçeli'ydi. Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda konuya değinen MHP Lideri, "Deniz Baykal Bey'den biraz hassasiyet beklerdim. İmralı canisinin yakını gibi birinin Divan'da yer alması Gazi Meclis'in ruhuna ters düştü. Yoksa bizim kişiyle problemimiz yok. Onlar Adana'nın Yakapınar köyünde kaldılar uzun süre. Adana'da kendilerini rahatsız eden bir durum olmadı. Güvenlik güçleri de korudular. Bizi oraya getiren zihniyetle problemimiz var bizim" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ ZÜRAFAYA BENZETTİ

Çözüm sürecini "zürafa"ya benzeten MHP lideri, "Çözümü bugüne kadar tanımlayan olmamıştır. Zürafa gibi... Tanınması kolay, tanımlanması zordur" şeklinde konuştu.

"DÜNYA TARİHİNDE BU KADAR GÜÇLÜ BİR İKTİDAR KURULAMAZ"

Bahçeli, koalisyon tahminini, HDP'nin de destekleyeceği AKP-CHP olarak ifade etti. Bahçeli, bu formülü "çözüm süreci"nin devamını isteyenlerin yaşama geçirebileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi: "AKP'nin tek dostu, Türkiye'yi bölmek isteyen unsurlarla birlikte hareket eden unsurdur. AKP-HDP'dir. İkisini bir araya getirdiğiniz vakit, 338'dir. Referandum yoluyla da olsa bir hükümet kurulabilir. AKP-CHP-HDP'yi düşündüğümüzde yüzde 78.9 oy oranı, yani 470 vekil. Dünya tarihinde bu kadar güçlü bir iktidar kurulamaz."