AB büyükelçileri ile biraraya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, PKK tepkisinde bulundu.

DAEŞ söz konusu olduğunuda dünyanın ayağa kaldırıldığını ve bunun da doğru bir şey olduğunu belirten Çelik, ancak söz konusu PKK olduğunda sempati moduna girildiğini söyledi. Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Çelik, kimsenin Meclis'i terk etmemesi gerektiğini de belirtti.

Sürekli Türkiye karşıtlığı bir siyaset yapıldığını belirten Çelik, dokunulmazlığın belli milletvekillerine dönük olarak kapatılmadığını, tüm vekilleri kapsadığını iddia etti. Çelik, seçilmişlere kanunlar çerçevesinde hareket ettiği sürece dokunulmayacağını belirten Çelik, sivil siyasetin darbelerle yaralandığını, ama terör örgütlerinin yaralamasına izin vermeyeceklerini belirtti.

PKK'nın Türkiye'yi terk etmesi gerekirken bunu yapmadığını anlatan Çelik, buna da ilk HDP'nin karşı çıkması gerektiğini söyledi. HDP'nin bir de 'hendekler bizim kazanımımızdır' şeklinde söylemleri olduğunu belirten Çelik, terör cenazesine yapılan katılımları da hatırlatarak bunları terör faaliyetleri olduğunu anlattı.


TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

Türkiye ve AB ilişkilerini zedelemek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini de belirten Bakan Çelik, "Bugün Türkiye ile AB arasında yeni köprüler yeni diyalog kanalları, güçlü ilişkiler kurma günüdür." şeklinde konuştu.

İkili ilişkilerde bütün alanları fırsata dönüştürebileceklerini belirten Bakan, yapıcı eleştirilerle yepyeni bir dönem açabileceklerini belirtti. Kimsenin kimseye ders vermemesi gerektiğini de belirten Bakan, "Kimse kimseye ders vermeye kalkmasın parmak sallamasın. El sıkışalım aynı masa etrafında konuşmaya devam edelim." şeklinde konuştu.