Ankara’da Evde Sağlık Hizmetleri Derneği, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu düzenledi. Sempozyuma Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin katıldı.

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Şahin, engelli vatandaşların şehirlerarası yolculuklardan ücretsiz faydalanmasını sağlayacak düzenlemeye ilişkin “Başbakanımızın talimatıyla biz bir çalışma başlattık. Şehirden şehire değişen ücretsiz seyahat hakkıyla ilgili. Engellilerimizdeki durum, şehit ve gazilerin durumu ve 65 yaş üstü ile ilgili çalışmamızı tamamladık önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na sunacağız” dedi.

Bakan Şahin, sempozyumdaki konuşmasında da insana verilen önemi vurguladı. Şahin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şeyh Edebali’nin bize bıraktığı mirası, sosyal devlet olarak özümsüyor ve gereğini yapmak içinde özveriyle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Engelli ve yaşlı vatandaşların aldığı hizmetlerin aksatılmadan gerçekleştirildiğini belirten Şahin, engellilerin istihdam edilmeleri için ise boş kadroların oluşturulmaya çalışıldığını ve yaşlı vatandaşların ölümü beklemek yerine, toplum yaşantısında aktif olması için de çalıştıklarının altını çizdi.