İçişleri Bakanlığı görevinden alınan İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler getirildi. Şahin'i kamuoyu 'taklacı bakan' sıfatıyla hatırlayacak. Bir dönem Erzurum Pasinler'deki ziyareti sırasında kendisini karşılayan vatandaşa, 'Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim' diyerek kabinenin en çok konuşulan ismi olmuştu.

Bir süredir özellikle BDP'yi hedef alan sert çıkışlarıyla ve üst üste yaptığı gaflarla gündeme gelen İdris Naim Şahin'in gidişi uzun süredir siyaset kulislerinde dile getiriliyordu.

Eski İstanbul Valisi Muammer Güler, kabinenin yeni İçişleri Bakanı oldu. Valilik görevi ardından Kamu Güvenliği Müsteşarlığı görevini de yürüten ve son seçimlerde AK Parti'den Mardin Milletvekili olan Güler özellikle kürt sorunu ve açılım sürecinde Erdoğan'ın yeni silahı olacağa benziyor.

İdris Naim Şahin'in gafları

Kızılay'daki patlama (20 Eylül 2011): Üç adet can kaybı var.

Van depremi (29 Ekim 2011): (Depremzedelere hitaben) Sarayda oturuyorsunuz gel dediğiniz yok.

Kürt sorunu (7 Kasım 2011): Kürt sorunu diyorlar. Ben arıyorum sorunu bulamıyorum.

Sanatçılara PKK eleştirisi (26 Aralık 2011): Birileri saptırarak, kendine göre gerekçeler uydurarak teröre destek veriyor. Neyiyle veriyor, belki resim yaparak tuvale yansıtıyor, şiir yazarak şiirine yansıtıyor, günlük makale, fıkra yazarak oralarda bir şeyler yazıp çiziyor.

Onbaşı tartışması (10 Ocak 2012): (BDP'lilere hitaben) Siz on para etmeyen insanlarsınız ve o sözleri söylüyorsunuz.

Nevruz olayları (27 Mart 2012): Birilerinin kitabı, birilerinin bayramı öldürmekten yanaysa da şu bilinsin ki; 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok, yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir.

Gaz bombası (7 Nisan 2012): Gaz bombaları zararsızdır, ihtiyaçlar doğrultusunda ihale ile yeteri miktarda gaz alımı yapılmaktadır.

Takla at (6 Nisan 2012) Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisinin yaşamını yitirdiği gölette yaptığı incelemenin ardından geçtiği Pasinler'de 'Sayın bakanım geldiğine çok sevindim' diyen Mustafa Boğaçayır'a 'Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim'

İdris Naim Şahin'in görevden alınması sosyal medyada da geniş yer buldu. Twitter'da Onur Kök'ün paylaştığı karikatür görenleri çok güldürdü.