Fakir Baykurt Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 15'inci Fakir Baykurt Anma programı için Burdur'a gelen CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Türkiye'nin en kara dönemlerinden birini geçirdiğini belirten Balbay, "Dün itibariyle Türkiye'de hırsıza hırsız demek, katile katil demek yasak, böyle bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Aylardır tartışılmakta olan 17- 25 Aralık dosyalarıyla ilgili başkaları gibi 'herkes suçludur' demiyoruz, öncelikle bu davalar, bu iddialar ortaya çıkartılmalı ama hepsinin üzerinin örtüldüğünü görüyoruz" dedi.

'AKBABA SARAYI DEMEK DAHA UYGUN'

29 Ekim'de cumhuriyetin 91'inci yıldönümünün kutlanacağını hatırlatan Mustafa Balbay, "Davetiye geldi. 'Cumhurbaşkanlığı konutu' diyor, aç parantez 'Beştepe' diyor. Tabi bütün ülkenin yönetiminden sorumlu, madem ülkenin babası sayıyorlar kendilerini, bence 'Akbaba Sarayı' demek daha uygun düşecek. 'Akbaba Sarayı'nda hangi icraatlar pişecek dikkatle izleyeceğiz" diye konuştu.

2 Ekim tezkeresiyle ilgili de konuşan Balbay, "2 Ekim tezkeresini çıkardılar ama bunu uygulamak için bin dereden su getiriyorlar. Ama CHP önce Türkiye'nin değerleri, Türkiye'nin çıkarları ilkesini koruyarak sizin adınıza bu tezkerenin hem kontrolünü hem kural dışı kullanımını engelleyecek her türlü mücadeleyi verecektir" dedi.

FAKİR BAYKURT KAVŞAĞI'NA KARANFİL

Mustafa Balbay, daha sonra Fakir Baykurt saygı yürüyüşüne katıldı. Fakir Baykurt Kavşağı'na karanfil bırakan Balbay, Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen konferansta 'Fakir Baykurt ve Aydınlanma Süreci' konulu konuşma yaptı, kitaplarını imzaladı.

Balbay, Burdur ve Yeşilova belediyelerini ziyaret ettikten sonra da Fakir Baykurt'un doğduğu Yeşilova İlçesi'ne bağlı Akçaköy'e geçti.