Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Konuşmasında CHP'ye çağrıda bulunan Yıldırım, görüşmeden hiç bir iş olmayacağını belirterek, demokrasinin uzlaşma demek olduğunu söyledi. CHP'ye yeni anayasa konusunda uzlaşma çağrısı yapan Yıldırım, toplumun tamamını ilgilendiren konularda görüşülüp, konuşularak atılacakadımların daha doğru olacağını söyledi.

Bir süredir yeni anayasa konusunda bütün partilere çağrı yaptıklarını belirten Yıldırım, MHP'den bu konuda olumlu bir yaklaşım geldiğini ancak CHP'nin olumsuz olduğun söyledi. Hala uzlaşmak için vakit olduğunu belirten Yıldırım, CHP'ye çağrısını yenilediğini belirterek, "Milletimizin beklediği bu yeni anayasa sürecinde sizde katkı koyun, bu onur bu şeref hepimize ait olsun diyoruz. Kapımız açık." şeklinde konuştu.

Bu hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapacaklarını açıklayan Yıldırım, konuyla ilgili somut düşüncelerini birbirlerine aktaracaklarını ifade etti.

'Geniş kapsamlı bir anayasa mı yoksa, sadece başkanlığa yönelik dar kapsamlı bir düzenleme mi?' sorusuna da yanıt veren Yıldırım, her ikisi için de anayasa değişikliğini halkoyuna götürmek için 330 kabule ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ak parti olarak bunu tek başına yapmalarının mümkün olmadığını belirten Yıldırım, MHP'nin de katkısına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Yıldırım bunu esas alarak çalışmalar başlattıklarını ve görüşmelerde ihtimalleri değerlendireceklerini söyledi.

Büyükelçilerin HDP grup toplantısına katılması ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Büyükelçilerin fikri neyse zikri de o. Büyükelçilerin görevi bölücülere destek vermek değil, görev yaptıkları ülkenin hükümranlık haklarına saygı duymaktır. Sorumlulukları çerçevesinde görevlerini yapmalarını bekleriz" şeklinde konuştu.