Yozgat’ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Bahadın Beldesi’nde 16’ncısı düzenlenen kültür şenliğine katılmak üzere Yozgat’a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Ak Parti iktidarını eleştirdi. Tekin, "Geriye dönüp baktığımızda 50 yıldır sağ iktidarlar Türkiye’yi yönetiyor. Zaman zaman sayın Başbakan Cumhuriyetin değerleriyle uğraşmak için İsmet İnönü ile Mustafa Kemal Atatürk ile meşgul olsa da öyle algı yaratıyor ki, sanki 2002 yılında sayın Başbakan İsmet İnönü’den Türkiye’yi devralmış gibi konuşuyor" dedi.

DÜNYADA İŞ KAZALARINDA BİR NUMARAYIZ

Türkiye’nin iş kazaları bakımından dünyada birinci olduğunu ifade eden Tekin, şunları söyledi:

"AK Parti iktidarı döneminde 2002-2010 yılı arasında 10 bin 500 insan iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Son günlerde Samsun’da 13 yurttaşımız hayatını kaybetti. Daha önce Zonguldak, Bartın, Rize, Giresun ve Ayamama deresi bütün bunlara baktığımızda 138 insan derelerde boğularak hayatını kaybetmiştir. Bunların hiçbirisi felaket falan değildir. Tamamen devlet eliyle yapılmış bir felakettir. Kentsel dönüşümün tartışıldığı bir ortamda Samsu'ndaki 13 yurttaşımız neden hayatını kaybetmiştir, nedir bu kentsel dönüşüm buraya bir bakalım zahmetinde bulunmayanlar, yarın büyük bir pişmanlık duyacaklardır. Yani en azından önümüzdeki süreçte yeni bir Samsun’un yaşanmaması için kentsel dönüşüm yasasının yeniden ele alınması lazım."

TAVUK DÖNER GÖSTERGESİ

Toplumun işsizlik, yoksulluk, iş kazaları, ekmek sorunu, aş sorunu olduğunu hatırlatan Tekin, televizyonlarda bunların tartışılmadığını söyledi. Orta Anadolu illerinin ekonomik açıdan kötüye gittiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

"Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Orta Anadolu illerine baktığınızda bugün siz de çarşıyı gezdiğinizde göreceksiniz ki dönerlerin tamamı tavuk. Yani hayvancılıkla geçinen bir şehirde et değil tavuk satılıyorsa, ekonominin hangi boyutta olduğunun en temel göstergelerinden bir tanesidir. Bütün Orta Anadolu şehirleri böyle. Kısacası yüksek perdeden konuşan iktidar yetkilileri zamanlamasını bitirmiştir. Türkiye ekonomide, dış politikada, iç politikada da çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Bu çürümüş iktidarın karşısında Salı ve Çarşamba günü CHP’nin olağan kurultayı olacak. Bu kurultayda Türkiye’nin bütün beklentilerine cevap verebilecek, gerçekten bu beklentilerin üstesinden gelebilecek bir kadroya ihtiyaç var. Bu kadroyu da umut ediyorum ki buradaki Yozgat’taki arkadaşlarım il başkanlarım bütün partililer Türkiye’nin kaderine el koyacaktır."

Duble yollar konusunda da Ak Parti hükümetini eleştiren Tekin, "Duble yollarla övünen iktidar herhalde bir gün Yozgat’a da duble yol yapar diye düşünüyorum. Bir yıl önce de gelmiştim duble yol bekliyoruz diyordu Yozgatlı, şimdi yine bekliyoruz diyor" diye konuştu. Bir partilinin yapılıyor ama bozuluyor demesi üzerine Tekin, "Yandaş müteahhide verirseniz bozulur" diye cevap verdi.