Esin Gençel- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Ali Engin CHP Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ziyaretlerde parti içi birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İlk ziyareti CHP Çiğli İlçe Başkanlığına gerçekleştiren başkanlar ilçe örgütlerinin sorunlarını dinledi ve partililerin görüşlerini aldı. Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve Belediye Başkanı Metin Solak, başkanları kapıda, çiçekle karşıladı.

Aziz Kocaoğlu "Mahalle seçimleri ile başlayan kongre sürecini, büyük kurultayımız ile tamamladık. İlçe başkanlarımızı tebrik etmek ve örgüte moral vermek için ziyaretlere başladık. Parti içinde herkes yarıştı ve kazananlar göreve başladı. Önemli olan bizlerin desteklediği isimlerin değil, CHP'nin kazanmasıdır. Bundan sonra dışa dönük çalışmalar yapmalıyız. Partinin dışa yönelmesini de bu ziyaretler ile başlatmış oluyoruz. Bunu örgütümüz ile birlikte yapacağız. İlçe belediye başkanlarını ya da beni desteklemeyebilirsiniz ancak yaptığımız hizmetleri her yerde anlatmak CHP'li bir başkanı yeniden iktidara taşımak için çok önemlidir. Ezici bir temsil ile yerelde iktidarız. Bu durumda ya rehavete kapılarak, bir sonraki seçimlerde gücümüzü zayıflatmayı göze alacağız ya da hep daha çok çalışarak, mevcut başarı oranını yukarılara taşıyacağız" dedi.

Noyan ve Çiftçi CHP'ye katıldı

Belediye faaliyetlerinin örgütler tarafından iyi anlatılamadığından yakınan Engin "Kamuoyunda, hizmetlerin iyi anlatılamadığına yönelik bir eleştiri mevcut. Oysa ki biz 70 yılda yapılanların tamamını, son on yılda yapmayı başardık. Bunları, sokak sokak gezerek anlatmalıyız. Üye yazım projesini hayata geçiriyoruz. Taze ve dinamik üyeler ile gücümüze güç katacağız. İzmir'i tekrar CHP'nin kalesi ve Türkiye'nin umudu yapacağız" dedi. Engin ve Kocaoğlu, konuşmaların ardından, AKP'den istifa ederek CHP saflarına katılan meclis üyeleri Kurtcebe Noyan ve Başak Tülay Çiftçi'ye parti rozeti taktı.

Kocaoğlu ve Engin'in ikinci adresi Karşıyaka oldu. İlçe başkanı Adnan Alabay, CHP'nin Karşıyaka'da yüzde 64 olan oy oranını yüzde 80'e çıkartma sözü verdi. Ak Parti ile oy oranını da 90 binden 120 bine çıkartacaklarını savunan Başkan Alabay, "Karşıyaka'yı almak isteyenlerin ve bizim projelerimizi üstlenmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacak" dedi.

Bazı denetçiler son derece yanlıydı


Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Davası ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunları kaydet: "1,5 senedir başımızdan geçen operasyonlar gösterdi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2007 yılından beri söylenen 'Dürüst Başkan', kelimesi bizim kişiliğimizle birleşti. Bu operasyon süreci dünya alemine, partili partisiz 4 milyon İzmirli'ye ve 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti'ne gösterdi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi çok düzgün çalışan ve üreten bir belediye. Yaptığımız bütün işler kontrol edildi, incelendi suç unsuru bulunmaya çalışıldı. Bazı denetçiler son derece yanlı bazı denetçiler tarafsız davrandı. Yöneticilerimizin büyük çoğunluğunun ifadesi alındı. Bürokrat arkadaşlarımızın metanetle bir birimize daha çok kenetlenerek bu süreçten çıktık."

Hükümet 1 yapıyor 100 gösteriyor


İki başkan, Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan sonra Bayraklı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, "Sık sık halkımızla bir araya geliyoruz. Aziz Bey İzmir'in yaralı aslanı 'ben aday değildim ama korktu kaçmasınlar derler diye tekrar aday olacağım' dedi, biz de arkasında olacağız. Bir dahaki seçimde 35'te 35 i vuracağız. Başkanımızın tutumunu da yerden göğe destekliyorum. İzmir halkı doğrudan yana tavrını hep koruyor. Bizim belediyemize de saldırılar devam ediyor. İlgili savcılar bana 'suçla ve delilleri bul' diyor. Savcılar Türkiye'de bu halde. Yargıyı da üzüntüyle izliyoruz. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Biz demokrasi özgürlük ve bağımsızlık yolunda bu belediyeleri koruyarak Türkiye'de de iktidar olacağız" diye konuştu.

Türkiye'ye örnek olacağız


Başkan Kocaoğlu ise, "CHP felsefesine uygun projeleri gerçekleştirip Türkiye'ye örnek olacağız. Biz bu ülkeyi CHP yönetir dedik. Siyaseten ülkemizin yönetimine katkı koyacağız. Bizim, örgütümüzün ve yönetimimizin iyi şeylerini anlatmalıyız. Hatalarınızı, eleştirileri bize iyi yaptığımız şeyleri halka anlatınız" dedi.

Bornava İlçe Başkanlığında gerçekleşen ziyarette ise  Enver Dündar ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın katılımı ile gerçekleşti. Bornova İlçe Başkanı Dündar, İzmir'ni en iyi şekilde temsil edildiğini belirterek, teşekkürlereni dile getirdi. İl Başkanı Engin ise "Önümüzdeki dönem hepimize çok görev düşüyor. Partimizin önümüzdeki dönemde önümüze geleçek sandıklarda tek hedefimiz partiyi başarılı kılmak. İzmir yağmalanmak istiniyor gerçekten direnmemiz ve ayağa kalkmamız gerekiyor. CHP İzmir hazineye olan 1 milyar borcu ödemiştir" şeklinde konuştu.


Yarın seçim varmış gibi çalışın

Kocaoğlu, "Yerel seçime gidilen bu süreçte herkesin tüm partililerin uyanık olmasını istiyorum. Fısıltı propagandasını malasef tüm CHP'liler unuttuk. Şimdi bunun zamanıdır. En sihirli yöntem budur. Amacımızın ne olduğunu bu şekilde anlatır ve yayabiliriz. Yarın seçim varmış gibi geceli gündüzlü çalışarak başarımızı tavan yaptırmalıyız. CHP yerel yönetimlerde güçlüdür ve bu gücü yönetmek kolaydır" şeklinde konuştu.


Seçimi kaybedecekmiş gibi çalışacağız

İlçe örgütü ziyaretlerinin ilk gününde son olarak CHP Buca İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Aziz Kocaoğlu ve Ali Engin'i, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İlçe Başkanı Bektaş Gül ile meclis üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı. Kocaoğlu, "Benim partiye taraf olduğumu söylüyorlar. Ben küçük yaştan beri partiliyim, partiye taraf olurum ama asla bir adama taraf olmam. Parti içinde sorunları konuşalım anlatalım ama dışarıda başka bir partili bir eleştiride bulunduğunda kafa sallar, tasdikler hale gelmeyelim. Çünkü örgüt bunu gerektirir. İzmir'in başarılarını sahiplenenlere 'Sen İzmir'e ne yaptın da bunu sahipleniyorsun' deyin. Bu seçimlerde 2009'dakinden çok daha güçlüyüz. Ama Anadolu'da bir laf vardır. 'Dolu başak boynunu eğer' derler. Biz de bu gücün rehavetine kapılmadan, seçimi kaybetmek üzereymiş gibi çalışacağız. Doldukça, güçlendikçe boynumuz eğik duracağız" dedi.

Hiçbir baskının kendilerini yıldıramayacağını vurgulayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Yola çıktığımız ilk günden beri nasıl ki 'Bizim başkanımız dürüsttür. Kimseye bulaşmaz' diyorsak bugün de aynı düşüncelerle, başkanlarımız ve örgütümüzle birlikte yola devam ediyoruz" diye konuştu. Kavga gürültü bekleyenlerin yanıldığını vurgulayan İl Başkanı Ali Engin ise siyasette görev değişimlerinin hep olacağını ifade ederek, "Halkın çıkarı için çalışmayan, CHP'yi gönlünden silen arkadaşlarımız varsa da yollarımızı ayıralım. Büyük bir oy farkı ile yine Buca'da iktidar olacağımızdan hiçbir tereddüdüm yok" dedi.