İskender Dörtoluklar- Karataş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak," Sosyal demokrat anlayışla İzmir'de yerel yönetimler ve belediyeler yönetilemiyor. 10 yılda genelde iktidar olan Ak Parti  İzmir'i hiç düşünmemiş. Yatırımlar olmamış ve İzmir üvey evlat olmuş. Bunları aşabileceğimizi söyledik. İzmirli vatandaşlar bizim çatımız altında daha rahat edecekler"dedi

3 Haziran'da gerçekleştirilen MHP İzmir İl Kongresi'nin ardından yeniden MHP İzmir İl Başkanı seçilen Necat Karataş'ı, tebrik ederek bundan sonraki süreçte başarılar dilemek adına Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl  Başkanı Ahmet Bereket ve yönetim kurulu üyeleri, Karataş'ı makamında  ziyaret etti. MHP'nin hareketli bir kongre yaşadığını dile getiren Bereket," Siyaset geçim kapımız değil. Kongrelerimiz hreketli olacak. Hareketli olmazsa bizim kongrelerimiz  olmaz. Koltuklar vebali olan yerlerdir. Allah utandırmasın" ifadesini kullandı. Yerel seçimlere giden süreçte birleşelim mesajı veren Bereket," Milliyetçi muhafazakar insanların seçim dönemlerinde biraraya gelmeleri lazım. Birarada olursak birşeylerin mesajını veririz. Seçimlerde MHP ile bir şeyler yapabilmemiz gerekiyor. Ancak bunu sağlayamıyoruz. 30 ilçenin 29'unu CHP yönetiyorsa vebali bizdedir" dedi.  Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden MHP İl Başkanı Necat Karataş ise, siyasi parti olarak kendi içlerinde  ne yapabileceklerini  görerek, teşkilatları bünyesinde  birlik olmak istediklerini ortaya koydu. Karataş," Ramazan'dan sonra çalışmaları başlatarak, halk ile iç içe olarak olup bitenleri anlatmamız gerekiyor.   Sosyal demokrat anlayışla İzmir'de yerel yönetimler ve belediyeler yönetilemiyor. 10 yılda genelde iktidar Ak Parti  İzmir'i hiç düşünmemiş. Yatırımlar olmamış ve İzmir üvey evlat olmuş. Bunları aşabileceğimizi söyledik. İzmirli vatandaşlar bizim çatımız altında daha rahat edecekler" şeklinde konuştu.


Yüce Türk Milleti'ne hizmet etmek için buradayız

Ticari bir gelecek olarak siyasete katılmadıklarını vurgulayan Karataş, bulunduğu görevde  Allah rızasını kazanmak ve Yüce Türk Milleti'ne hizmet etmek için yer aldığını belirtti.  3 Haziran'da yapılan il kongresi ile demokratik bir süreç yaşamayı hedefledikleri getiren Karataş, süreci şöyle açıkladı," Bir kongre süreci yaşadık. Bu sürecin uzun sürmesi daha demokratik olmasından dolayıdır. Bu süreci, 1 hafta ya da 1 ayda bitirebilirdik. Ancak aday olacak arkadaşların hazırlık yapabilmeleri ve ilçelerin kongreye daha yoğun katılmalarını sağlamak için bu süreci uzattık. Kongrenin fazla hareketli olması, ilçeden başlayarak il delegelerine kadar hiçbir müdahalede bulunmamızdandır. Mümkünse aday çıkmasını arzu ettik. Kongrede bir hareketlenmenin olacağını  bekliyorduk ama o şekilde yoğun olacağını beklemiyorduk. Amaçlarına ulaştıklarını düşünüyorum. Yola çıktığımız günden beri teşkilatım ile birlikte hareket ederek, herkesin görüşlerini önem veriyoruz. Kongre öncesinde ayarlayarak da başkan seçilebilirdi.  Kongre yaptığımız gün CHP'nin ve ardından Ak Parti'nin de kongreleri oldu. Ak Parti işaret edilerek başkan seçti , biz bunun yapmadık" açıklamasında bulundu.


"Gelişmeler Türk halkını tedirgin ediyor"


MHP İl Başkanı Necat Karataş, Suriye ile yaşanan kriz ve ülke gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Karataş, " Ülkemizin ve İzmir'in sorunları büyük. Siyasi partilerin ortaya koydukları değerler ile  Türk siyasetine katkıları çok önemli. Yaşanan olumsuz sürecin bir plan dahilinde olduğunu düşünüyorum. Bölgemizi ve coğrafi konumumuzu düşünerek, bölgede bu planın yani Büyük Ortadoğu Projesi(BOP)'un oturtulmaya çalışıldığını düşünüyoruz. İşimiz kolay değil. Gidilen noktada, sesi soluğu çıkmayan, gereken tepkiyi gösteremeyen, yüzüne şamarı yiyince öbür tarafını çeviren bir iradenin olduğu  bir yerdeyiz. Bu gelişmeler Türk halkını tedirgin ediyor. Bu arzu ettikleri BOP oturacak diye düşünüyorum. Türkiye'nin gürlemekten başka bir şey yapamadığını ve siyasi bir netice yaratmadığını görüyoruz. En son Suriye tarafından düşürülen uçağımız ile ilgili olarak nutuk atılıyor ama bir şey yok. Bizde bir şeyler söylemek istiyoruz ama Ankara'nın önüne geçmek istemiyoruz. Durumumuz iyi değil" dedi.