Hükümete yönelik olarak Kilis saldırıları konusunda eleştirilerde bulunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu'nun bugünkü görüşmesine ilişkin Böke, "Ocak 2016'dan bu yana yaklaşık 70 roket saldırısı oldu. Bilançosu 20 ölü, 80 yaralı. AFAD, roket yağmuru altında vatandaşlarımıza sakin olun diyor. Bu bir doğal afet değildir. Bu tablo AK Parti siyasetinin bir sonucudur. IŞİD gözünü Kilis'e dikmiş ve o topraklara roket atıyor AK Parti hükümeti sadece seyrediyor. Cumhurbaşkanı'nın taraflı bir şekilde siyasi partilerin iç işlerine karışması kabul edilemez" dedi.


Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklik konusundaki sözlerini eleştiren Böke, "Eğer AK Parti, Kahraman'ın sözlerini kabul etmiyorlarsa o zaman yapması gereken İsmail Kahraman'ı istifaya davet etmeleridir. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şimdi de AKP'nin bizi ikna etme pozisyonunun davranışta nasıl ortaya çıkacağını görme zamanıdır. Eğer bu hedefin ve bu hedefe giden sözlerin yanlış olduğu düşünülüyorsa o zaman Meclis Başkanı'nın istifa çağrısına bütün partilerin davet etmesi gerekmektedir. Anayasa karşıtı bu sözler ortada iken güven duyulması mümkün değildir. O koltukta oturması kabul edilemez" dedi.

"OCAK 2016'DAN BU YANA YAKLAŞIK 70 ROKET SALDIRISI OLDU. BİLANÇOCU 20 ÖLÜ, 80 YARALI"

Hükümete yönelik olarak Kilis saldırıları konusunda eleştirilerde bulunan Böke şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'ye roketler yağıyor. Bir hükümetin en temel görevi vatandaşının can güvenliğini sağlamaktır. Türkiye içerisinde IŞİD terörünün beslendiği can damarlarını bırakın kesmeyi, o damarlar üzerinden atılan roketlerle vatandaşlarının ölümünü izleyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Roketler düşmüyor, atılıyor. Sadece 1 Mayıs Pazar günü 5 roket atıldı. Ocak 2016'dan bu yana yaklaşık 70 roket saldırısı oldu. Bilançosu 20 ölü, 80 yaralı. Sınırda askeri personelimiz ağır bir saldırı altında. Bir kez daha buradan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

IŞİD GÖZÜNÜ KİLİS'E DİKMİŞ VE O TOPRAKLARA ROKET ATIYOR AK PARTİ HÜKÜMETİ SADECE SEYREDİYOR

Bütün bu olanlar karşısında hükümet en iyi bildiği işi yapıyor, inkar ediyor. Gerçekler ortaya çıkmasın diye bilgi paylaşımına engel oluyor. Saçmalıyor. Kilis Valisi, il merkezini hedef alan roketlerle ilgili "bu füzeler tabiki düşecek havada mı asılı kalacak. Yer çekimi var" diyor. Hamaset yapmayı seçiyor. IŞİD gözünü Kilis'e dikmiş ve o topraklara roket atmaya devam ediyor ve AK Parti hükümeti sadece seyrediyor.

AFAD TARAFINDAN AKILLARA ZİYAN BİR BROŞÜR YAYINLANDI BU AFET AK PARTİ'NİN BİR SİYASETİDİR

AFAD tarafından akıllara ziyan bir broşür yayınlandı. AFAD, roket yağmuru altında vatandaşlarımıza sakin olun diyor. Bu bir doğal afet değildir. Bu tablo AK Parti siyasetinin bir sonucudur. Eğer bir afet varsa bu afet AK Parti'nin bir siyasetidir. Maceracı ve mezhepçi dış politika yaklaşımıdır. Vatanımızın can güvenliğini sorgulamak hükümetin sorumluluğudur. Bu politikaların acilen değişmesi gerekir."

"CUMHURBAŞKANI'NIN TARAFLI BİR ŞEKİLDE SİYASİ PARTİLERİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMASI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu'nun bugünkü görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Böke, "Biz başka partilerin iç işlerine yönelik bir değerlendirme, gözlem yapmıyoruz. Çok ciddi kaygı duyulması gereken bir durum var. Tarafsız olması gereken bir Cumhurbaşkanı'nın gayet taraflı bir şekilde siyasi partilerin iç işlerine karışarak Türkiye'ye yön verme gayreti kabul edilemez. Biz CHP olarak bu Parlamento'nun çalışması için ciddi bir gayret içindeyiz" ifadelerini kullandı.

"AB YOLUNDAKİ ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ"

Vize muafiyeti konusunda Böke, "Gelişmeleri olumlu karşılıyoruz. Evrensel değerler için atılacak her adımı destekleyeceğiz. AB yolunda atılacak adımlara destek olacağız" dedi.