CHP Gazipaşa İlçe Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Yemeği düzenledi. Yemeğe, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Bülent Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri, Gazipaşa Belediyesi eski başkanı Cemburak Özgenç ve çok sayıda partili katıldı.

Deniz Baykal, partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştığı programda kısa bir konuşma yaptı. Deniz Baykal, anlamlı programdan dolayı CHP İlçe Teşkilatı'na teşekkür etti. Baykal, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Deniz Baykal'ın konuşması sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının Baykal'ın konuşma yaptığı kürsüye dayalı halde olması, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Sosyal medyadaki yorumlarda, 'Bu bir rezalet, kongreden sonra böyle mi olacaktı', 'Türkiye tarihine geçecek bu rezaletin mimarı Bülent Kocabaş'tır', 'Bizi Sivas'ta Dersim'de yakanlardan farkı nedir bu zihniyetin', 'Bunun adı yalakalık', 'Sözün bittiği yer' gibi tepkiler yer aldı.

İLÇE BAŞKANI SİTEM ETTİ

Eleştirilerin hedefinde olan CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Bülent Kocabaş, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, yorumları hayret ve üzüntüyle okuduğunu belirtti. Bülent Kocabaş, ellerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun büyük bir posterinin olmaması nedeniyle, tablosunun ilçe teşkilat binasından yemeğin düzenlendiği salona getirildiğini açıkladı. Kocabaş, şunları söyledi:

“Böyle başarılı bir organizasyonda, böyle anlamlı bir günde eleştiriye maruz kalmamız üzüntü verici, parti içi kısırdöngü bir yaklaşımdır. Elimizde sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili büyük bir poster olmadığı için tablosunu İlçe Örgütümüzden getirerek, tüm iyi niyetimizle en uygun nokta olarak gördüğümüz kürsünün önüne, herkes tarafından en rahat görülebilecek yere koymayı ilçe sekreterimiz uygun görmüştür. Ancak tüm sorumluluk İlçe Başkanı olarak bendedir. İstemeyerek zor durumda bıraktığım sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'dan, önceki genel başkanım sayın Deniz Baykal'dan, genel merkez yöneticilerimden, sayın İl Başkanım Cavit Arı'dan, saf, temiz duygularıyla eleştiri yapan partililerimden özür diliyorum. Tüm sorumluluk bendedir. Takdir ne ise razıyım."